in

Obilježen završetak zajedničkog košarkaškog kampa klubova iz Poreča i Petrinje

Foto Grad Poreč

Nakon intenzivnih šest dana, jučer je podjelom medalja najuspješnijim polaznicima ljetnog košarkaškog kampa KK Poreč i KK Petrinja okončano ovogodišnje druženje košarkaša. Cilj kampa bio je usavršavanje košarkaških tehnika, ali i stjecanje novih prijateljstava kroz zabavu i mnoštvo aktivnosti. Kamp je rezultat suradnje i prijateljstva dvaju košarkaških klubova Poreča i Petrinje, koja je započela prije dvije godine.

Foto Grad Poreč
Foto Grad Poreč

Kamp je realiziran zahvaljujući sponzorstvu tvrtke Valamar Riviera d.d., koja djeci iz Petrinje financira smještaj i prehranu, podršci Grada Poreča-Parenzo i Sportske zajednice grada Poreča, a ove godine se u sponzorstvo uključio i Dino Park iz Funtane, koji je svoj djeci osigurao besplatan izlet.

U Kampu je ove godine sudjelovalo više od 20 djece iz KK Petrinja i 16 djece iz KK Poreč, a njihov rad prate treneri iz KK Petrinja i trener KK Poreč, te liječnik iz Petrinje. U osmišljavanju, organizaciji i radu u Kampu angažirani su predsjednici obaju klubova, te volonteri iz Uprave KK Poreč. Osim košarkaških vještina koja su djeca stjecala za vrijeme treninga, djeca iz Petrinje i Poreča zajedno su se družila u pauzama na ručku, društvenim igrama i na moru. Ove godine bilo je i novih polaznika, uz već neka „stara“ prijateljstva, koja su rezultat druženja dvaju klubova i tijekom godine.

Foto Grad Poreč
Foto Grad Poreč

Tijekom trajanja kampa održana su natjecanja, pa su tako najbolji jučer dobili medalje, a sve su pozdravili gradonačelnica Petrinje Magdalena Komes i gradonačelnik Poreča Loris Peršurić, te Rikard Antičević ispred Valamara Riviere i predstavnici košarkaških klubova.

Inače, na početku Kampa svi sudionici dobili su na poklon posebno osmišljene i dizajnirane majice koje prikazuju vizure dvaju gradova, Petrinju i Poreč, 2 zvonika, na istoj paraleli, priču koju su osmislili prijatelji iz Petrinje, objavio je Grad Poreč.

tanja kocijančić brulo ljeto plaža kupači

Još jedno mjerenje kakvoće mora diljem Istre – Na 2 plaže nije baš najbolje za kupanje

Hitna pomoć - Foto Tanja Kocijančić - Ilustracija

Tragedija u Istri: Preminulo dijete u Medulinu