in

ODBOJKA: Porazom od Splita Porečanke potvrdile zadnje mjesto u Superligi

Foto: OK Poreč

Utakmica „istine” – tako bi mogli nazvati susret koji se odigrao u nedjelju navečer između ekipa OK Brda iz Splita i porečkih odbojkašica u sklopu 9. kola, druge skupine Superlige. Poraz od 3:0 (15:25; 11:25; 16:25) možda i ne boli toliko koliko pristup ekipe utakmici koja im je mogla olakšati borbu za opstanak.

Bila je to neprepoznatljiva ekipa u odnosu na utakmicu s Marinom Kaštelom u kojoj su pokazale da mogu. Nedjeljna utakmica je izbacila na vidjelo da mlada ekipa Poreča mora u prvom redu skupiti glave i odlučiti što želi. Dok su gostujuće igračice doslovno „ginule” na terenu, naše su djevojke to „promatrale” kao da su na nekoj drugoj utakmici, a pobjeda je trebala njima, klubu i Gradu…
Što dalje? OK Poreč je jučerašnjim porazom potvrdio zadnje (osmo) mjesto u Superligi, a time i kvalifikacije za opstanak. U sljedeća tri tjedna odigrat će se preostale utakmice drugog dijela prvenstva uz dva gostovanja (Split, Kaštela) i domaća utakmica sa ŽOK Enna Vukovar. Nakon toga slijede kvalifikacije, igrat će se protiv treće plasirane ekipe Prve lige. Po trenutnoj situaciji to će biti ili OK Zadar ili OK Split.

Kratko rečeno – predstoje tri tjedna „priprema” i dogovora što se želi. Ova je ekipa pokazala da može ali…

Druga ekipa OK Poreč 2 u sklopu 1. B lige gostovala je na Velom Vrhu protiv lidera prvenstva ekipe koja već tri godine neprikosnoveno vlada 1.B ligom. Nažalost bez ambicija za prelazak u viši rang. Krajnji rezultat je bio 3:0 (25:14; 25:21; 25:13), za ekipu OK Veli Vrh. Porečanke su odigrale utakmicu u granicama svojih mogućnosti. Iako rezultat to ne pokazuje, pružile su na trenutke dostojan otpor najboljoj ekipi lige.
Najmlađe ekipe Poreča ovoga su vikenda priuštile i najviše radosti. Mlađe kadetkinje su u Vrsaru odigrale utakmicu protiv ekipe OK Marčane i ubilježile uvjerljivu pobjedu od 2:0 (25:21; 25:12). Upisale su pobjedu bez borbe protiv ekipe OK Fažana, čime su se približile svom cilju, a to je plasman među prvih pet ekipa Županijske lige.
U subotu su u Rovinju nastupile Minice, koje su na turniru Županijske lige u mini odbojci imale tri nastupa protiv ekipa OK Veli Vrh 0:3 (5:15; 5:15; 8:15), OK Sv. Lovreč 2:1 (7:15; 15:6; 15:12) i OK Umag 1:2 (15:7; 13:15; 7:15).

Raduje prvenstveno prikazan napredak u igri, borbenost i želja za igrom, tako da će sigurno na sljedećim turnirima postići još više pozitivnih rezultata.

Autor: Odbojkaški klub Poreč

RUMUNJ IMAO SREĆE: Pao s hotelske terase i teško se ozlijedio

U POREČKOJ NOVOJ VASI: Otuđio Punto, izazvao sudar i pobjegao s mjesta nesreće