in

Odbojkašice Poreča ostvarile dvije važne pobjede i jedan poraz

Foto Odbojkaški klub Poreč

Iz proteklog tjedna odbojkaške sezone u OK Poreč: Ostvarene dvije važne pobjede i jedan poraz i na gostovanju i na domaćem terenu

U srijedu smo ugostili ekipu kadetkinja iz Umaga u još jednom uzbudljivom sportskom odmjeravanju snaga. Utakmica je započela tijesnom borbom u prvom setu gdje su gošće iz Umaga uspjele osvojiti prvi bod rezultatom 25:21. Međutim, drugi i treći set donijeli su pritisak našim domaćim kadetkinjama koje nisu uspjele pronaći dodatnu motivaciju i vratiti se u utakmicu. Konačni rezultat bio je 3:0 u korist Umaga s 25:17 i 25:18 u drugom i trećem setu. Igrale su: Anić Laura, Mihelčić-Šćulac Dora, Tubaković Mia, Lukšić Lucija, Vekić Borna, Popović Natalija, Mahić Hana, Martinčević Anamarija, Kozomara Ena, Krpan Kiara, Juić Nikolina, Došen Petra i Miloš Jona. Ovaj susret donosi nove izazove i prilike za učenje, a našim djevojkama pruža priliku za rast i razvoj u budućim natjecanjima.

Nastavak sportskog tjedna početkom vikenda za OK Poreč donio je seriju izvanrednih rezultata i nezaboravnih trenutaka na terenu. Mlađe kadetkinje započele su svoj put u subotu gostovanjem u Sv. Lovreču, suočavajući se s ekipama OK Buje 1997 i OK Novigrad.

Prva utakmica protiv Novigrada bila je pravo nadmetanje, gdje su naše mlađe kadetkinje, predstavljene timom sastavljenim od Velić Ive, Anić Laure, Vojinović Paule, Šanteković Emy, Jakovčić Erin, Mahić Ene, Radanović Mie, Benčić Judite, Mihelčić-Šćulac Dore, Došen Petre, Vekić Borne, Šarac Tare i Kozomara Ene, pokazale svoj talent i upornost. Uzbuđenje nije popustilo kroz cijelu utakmicu, čak ni u drugom izgubljenom setu, no naše su se djevojke pokazale spremnima na izazov, osvajajući konačnu pobjedu rezultatom 2:1.

Iako su naše mlađe kadetkinje ušle s istim entuzijazmom u sljedeću utakmicu protiv Buja, ekipa se suočila s izazovima koje su protivnice spretnije iskoristile i odnijela pobjedu rezultatom 2:0 u setovima. Unatoč tome, moral ostaje visok, a iskustvo dobiveno iz ovog susreta bit će neprocjenjivo za nadolazeća kola.

Domaća ekipa najmlađih kadetkinja ugostila je OK Rovinj 1 i OK Rovinj 2 u Poreču, gdje su ostvarile izvanredne rezultate. Prva utakmica završila je pobjedom Poreča rezultatom 15:8, 9:15, 15:13, dok i druga utakmica završava još jednom pobjedom domaćih, ovaj put rezultatom 15:12, 5:15, 15:4. Martinčević Katja, Benčić Marta, Čugalj Sara Fay, Mešić Irma, Legović Maria, Fero Gaia, Džafić Merjem, Štifanić Elizabeta i Anja Šalja bile su ključne igračice u ovim vrlo važnim pobjedama.

U drugom dijelu vikenda, u nedjelju, ekipa 2. lige zaputila se na gostovanje kod OK Buje 1997, gdje su pokazale svoju snagu i dominaciju na terenu. S igračicama Anić Laurom, Mihelčić-Šćulac Dorom, Lukšić Lucijom, Popović Natalijom, Martinčević Anamarijom, Juić Nikolinom, Došen Petrom, Miloš Jonom i Mahić Hanom, ekipa je ostvarila sigurnu pobjedu rezultatom 25:17, 25:20, 25:14, zasluženo osiguravajući nova 2 boda na ljestvici.

Čestitke svim protivničkim ekipama, njihovim trenerima i trenericama, kao i sucima, na fair play igri i sportskom ponašanju. I naravno, velike čestitke našim igračicama i trenericama na iznimnoj igri i predstavljanju kluba, bez obzira na rezultat. Neka ovaj vikend bude samo početak budućih uspjeha za OK Poreč!

Izvor: Odbojkaški klub Poreč (OK Poreč)

Foto Amir Rešidović

Još jedna medalja stigla u POREČ: Novi uspjeh najtrofejnijeg istarskog karatiste Amira Rešidovića

Foto di Silvia da Pixabay

FUNTANA: Obavijest o dodjeli uskrsnih poklon paketa umirovljenicima