in

Osijek, Jadran Poreč i NA Nopo Legen pobjednici Dream Cupa

Foto NK Jadran

Proteklog je vikenda u Poreču održano jubilarno 5. izdanje međunarodnog nogometnog turnira Dream Cup Poreč 2022. Na terenima prekrasnog Zelena laguna Resorta igralo je 68 momčadi iz 28 klubova i 4 zemlje. Više od 1200 mladih nogometaša, 100 trenera i gotovo 2000 roditelja i pratnje zabavljalo se u trodnevnom natjecanju uzrasta do 9, 11, 13 i 14 godina u sklopu kojeg se odigralo 226 utakmica. 

U najmlađem uzrastu do 9 godina prvo mjesto od 16 ekipa osvojila je momčad prvoligaša NK Osijek, koja je u finalu na sedmerce pobijedila drugog prvoligaša HNK Rijeka, dok je u borbi za 3.mjesto NK Istra 1961 također na sedmerce pobijedila NK Virovitica. 
Nagradu za fair play osvojili su mladi nogometaši NK Buzet, najbolji trener bio je Stipe Kardum (HNK Rijeka), najbolji strijelac Toni Gaćina (NK Jadran Poreč), najbolji golman Josip Primorac (NK Osijek), a najbolji igrač Marvan El Ayedi (NK Osijek).

U najbrojnijem uzrastu do 11 godina, u konkurenciji 24 momčadi, uz fenomenalnu igru najbolji su bili mladi nogometaši NK Jadran Poreč, ispred prvoligaša NK Istra 1961 (2. mjesto), NK Varaždin (3. mjesto) i NK Slaven Belupo (4. mjesto).
Fair play nagrada otišla je u ruke najmlađe momčadi na turniru NK Slaven Belupo 2012, najbolji trener je Denis Tikas (NK Jadran Poreč), najbolji strijelac Ervin Ćosić (NK Istra 1961), najbolji golman David Simić (NK Jadran Poreč) i najbolji igrač Rene Circota (NK Jadran Poreč)

U kategoriji do 13 godina nastupalo je 20 momčadi, a u utakmici hrvatskih i slovenskih prvoligaša, NK Osijek je pobijedio NK Aluminij, dok je u borbi za 3.mjesto NK Varaždin pobijedio NK Varteks! 
Momčad NA Nopo Legen je zbog izuzetnog ponašanja svojih članova nagrađena fair play trofejem, najbolji trener bio je Matej Čerič (NK Aluminij), najbolji strijelac Jakov Dedić (NK Osijek), najbolji golman Taj Onič (NK Aluminij), a najbolji igrač Mateo Sabo (NK Osijek).

U najstarijem uzrastu do 14 godina, NA Nopo Legen je u finalu na jedanaesterce pobijedila NK Jadran Poreč, dok je u utakmici za 3. mjesto NK Virovitica u 8. seriji jedanaesteraca pobijedila NK Posavje Krško. 

Fair play trofej osvojila je momčad FC Viktorie Prerov iz Češke, najbolji trener je Bruno Lucić (NA Nopo Legen), najbolji golman Matej Šandrk (NK Virovitica), dok je prvo ime turnira bio Leon Zrnić (NA Nopo Legen) koji je osvojio nagrade za najboljeg strijelca i igrača turnira. 

Organizatori se zahvaljuju svim partnerima u organizaciji, a posebna zahvala ide velikom broju volontera koji su ključ uspješne organizacije 5. Dream Cupa Poreč, priopćeno je iz Nogometnog kluba Jadran.

Igor Žiković i Neven Laković - Općina Funtana

FUNTANA: Prigodno obilježen Dan antifašističke borbe

Porečka Finida osvojila čak 9 medalja na Kupu u Malinskoj