in

Pala vinkovačka Spačva – porečki rukometaši upisali drugu pobjedu u Ligi prvaka

Foto: RK Poreč

Preksinoć su porečki rukometaši trenera Dinka Đankovića u Vinkovcima odigrali utakmicu 4. kola Lige prvaka protiv domaćina RK Spačva i upisali drugu pobjedu u Ligi za prvaka.

Znalo se je da će biti teško u Vinkovcima protiv uvijek neugodnog i čvrstog protivnika, pogotovo što “motor” ekipe Vedran Mataija nije mogao nastupiti zbog ozljede, javljaju iz RK Poreč.
Iako su porečki rukometaši imali prednost od 3 pogotka na sredini prvog poluvremena, na odmor se otišlo s minimalnom prednošću za RK Poreč (11:12).

U drugom poluvremenu su Đankovićevi rukometaši ubacili u višu brzinu i serijom od 4 pogotka otišli na 5 razlike, te je do kraja utakmice samo trebalo održavati tu prednost. Ipak nisu se domaćini predali i gotovo su pomrsili račune Porečanima kada su pred kraj utakmice došli na samo jedan gol razlike, ali je utakmica ipak završila rezultatom 24:25.

Kod Porečana najefikasniji je bio Tim Thoss sa 7 pogodaka, Marin Sakić pospremio je 4 lopte u protivnički gol, dok su Ivan FilipovicMatija Rađakovići ozljeđeni Filip Perić postigli svaki po 3 pogotka.
Odlični su bili i vratari Denis Karić s 10 obrana (29%) i 2 pogotka, te Marinko Ševo koji je dva puta ušao u igru i obranio dva sedmerca (100%).

4. kolo Lige za prvaka, RK Spačva – RK Poreč 24:25

RK Spačva: Stojanović (7), Jurić 1, Maroš, Mažurana 7, Nađ, Ilić, Vignjević 3+1, Šaravanja 2, Pašagić, Vukušić 1, Raguž 1, Mihaljević, Smojver Domagoj 1+2, Bolanča 1, Smojver Dominik 2, Ereš (7) + 2 gola.

RK Poreč: Muranović, Sakić 4, Medved, Thoss 7, Pribetić 2, Perić 3, Ševo (0+2), Petrov 1, Filipović 3, Mišić, Rađaković 1+2, Karić (9+1)+2 gola.

Isključenja:
RK Spačva: 4 minute ( Vignjević 2, Smojver Dominik 2)

RK Poreč: 10 minuta ( Sakić 4, Pribetić 2, Filipović 2, Rađaković 2)

Utakmicu 5. kola Lige za prvaka RK Poreč će igrati protiv RK Dubrave u Velom Jože 17. travnja s početkom u 19 sati.

VRSARSKI STOLNI TENIS: Izvrsni rezultati Martine Rioža, Marte Jurčević, Ane Švarc, Ane Lukez i Eme Brizić

SPEKTAKULARNO FINALE DANCE FESTA: Pobijedili Novosađani – porečki USB na sjajnom četvrtom mjestu