in

Plesačice porečkog studija Unique viceprvakinje u konkurenciji od 400 koreografija

Proteklog vikenda plesačice plesnog studija Unique iz Poreča predstavile su se na natjecanju INTERNATIONAL DANCE OPEN WINTER ZAGREB koji je ugostio već više od 3000 plesačica iz Hrvatske, i inozemstva. Djeca su se predstavila s deset plesnih točaka u iznimno zahtjevnim kategorijama gdje su uspješno konkurirale svjetskim prvacima u plesu i ponovno ostvarile izvrsne rezultate.

Najmlađe djevojčice iz Poreča natjecale su se u kategoriji jazz dance/ grupa/ mini kids i osvojile 1. mjesto. Važno je istaknuti kako su to djevojčice koje treniraju tek tri mjeseca i ovo im je prvo natjecanje, i sjajna motivacija za daljnji rad i napredak.

U solo disciplini predstavilo se šest plesačica, a to su Katarina Munda, Luana Ramaja, Lena Pršeš, Dita Šegon, Vita Prpić i Sara Brajković.

Dita Šegon izvela je koreografiju u kategoriji jazz dance/ solo/ junior, te se plasirala na sjajno 3. mjesto. Vita Prpić je u kategoriji lyrical/solo/ youth zauzela 1. mjesto, dok je u kategoriji modern/solo/youth zauzela 3. mjesto. Sara Brajković u kategoriji modern/solo/youth osvaja visoko 2. mjesto, a u kategoriji musical theatre/ solo/youth osvaja 1. mjesto i kvalifikaciju na GALA VEČER u top 30 koreografija cijelog natjecanja.

Viktorija Ligović i Rea Biogradlija prvi su puta zaplesale kao par u kategoriji jazz dance/duo/youth i zasjele na 1. mjesto.

Zajednička koreografija starijih plesača ovaj je puta ipak donijela najviše veselja u redove naših plesača. Koreografijom _Princ Ali_, djevojke su se predstavile u kategoriji musical theatre/ formacija/youth i osvojile 1. mjesto, ali i kvalifikaciju na Gala večer u Top 30  koregrafija. Sve koreografije plesnog studija Unique pripremila je i uvježbala voditeljica i predsjednica studija Josipa Kalac koja je iznimno ponosna na predan rad svojih plesača i veliku podršku roditelja.

Zbog sudjelovanja na Gala večeri djevojke su morale produžiti natjecanje za jedan dan, ali to se svakako isplatilo. Plesačice su na Gala večeri osvojile 2. mjesto na cijelom natjecanju između više od 400 koreografija i više od 3.000 plesača. Ovo je svakako rezultat koji još jednom potvrđuje da je Poreč grad plesa i da u svome okrilju skriva pregršt mladih talenata koji će sigurno nastaviti predstavljati grad u najboljem svijetlu

Foto KK Zeus Vižinada

Sjajan uspjeh Zeusa iz Vižinade na Croatia openu – 5. memorijalu „Davor Jović“

Foto Likovna udruga Poreč

POREČ: Završna izložba LUP-a u Galiji – Razgledajte radove!