in

POBJEDA: Porečki boćari na vrhu ljestvice 1. HBL

Boćari Istre Poreč trećom su pobjedom u 1. Hrvatskoj boćarskoj ligi izbili na vrh ljestvice sjeverne skupine. Najvišom pobjedom u sezoni, rezultatom 23:3 nad boćarima Pazina, Porečani su ostali stopostotni u ovom prvenstvu te izbili na prvo mjesto ljestvice uz prošlogodišnje prvake iz redova Pule.

Od samoga početka dalo se naslutiti kako će domaćin susret preuzeti u svoje ruke, te da će bodovi ostati u Velom Joži. Visoke pobjede ostvarili su Mateo Načinović i Elvis Smolica u disciplini par, a jednako dominantna bila je i trojka Istre Poreč koju su činili Vedran Špelić, Elvis Barbaro i Luka Puniš. U disciplini bližanje i izbijanje u krug je Nenad Tadić svladao svog nekadašnjeg suigrača u dresu Istre Poreč Đordana Ferenca, dok je Ivan Lukšić u disciplini pojedinačno potvrdio visokih 8:0 za domaćina pred nastavak igara.

U tehničkim se disciplinama ponovno pokazala nadmoć Porečana nad svojim protivnicima. U brzinskom izbijanju Bruno Kraljić je ostvario rezultat od 43 pogotka, a Načinović je pogodio 39 boća, pa je tako ukupna prednost Porečana iznosila visokih 12:0. U preciznom izbijanju gostujuća je momčad došla do svog prvog boda remijem u dvoboju Tadića i Valtera Ivančića, dok je Puniš pobjedom nad Ferencem povećao vodstvo u susretu na nedostižnih 15:1. Pogodivši 55 boća od 59 izbačaja u štafetnom izbijanju, Kraljić i Načinović postigli su najbolji rezultat dosadašnjeg dijela sezone u sjevernoj skupini 1. HBL.

U klasičnim igrama na kraju susreta, Porečani su ostvarili tri pobjede za konačnih 23:3. Posebno impresivan bio je povratak Načinovića, koji je u susretu sa Dajanom Jurmanom gubio rezultatom 10:2, da bi naposljetku slavio sa 13:10. Maksimalni učinak u susretu sa dvije pobjede potvrdio je Elvis Barbaro u disciplini pojedinačno klasično, a isto je učinio i Lukšić pobjedom u trojki sa Kraljićem, te Filipom Popovićem kojemu je ovo prvi nastup u dresu Istre Poreč.

Najefikasniji u redovima porečkih boćara bio je Načinović koji je ostvario četiri pobjede u isto toliko dvoboja, dok su stopostotni bili još Kraljić sa tri te Barbaro i Lukšić sa dvije pobjede. U sljedećem kolu boćari Istre Poreč putuju u Mariniće, a susret je na rasporedu iduće subote.
 
ISTRA POREČ – ZRINJEVAC   23 : 3

POJEDINAČNO KLASIČNO (6:0)   I. Lukšić – R. Sergo 12 : 4;   M. Načinović – D. Jurman 13 : 10 ;   E. Barbaro – N. Stranić 11 : 8

KRUG (2:0)   N. Tadić – Đ. Ferenac 23 : 20

PAR (2:2)   E. Smolica, M. Načinović – V. Ivančić, I. Lanča, L. Marcan* 13 : 0;   N. Tadić, V. Špelić, L. Puniš* – V. Ivančić, I. Štihović 8 : 9

TROJKA (4:0)   V. Špelić, E. Barbaro, L. Puniš – N. Stranić, D. Jurman, M. Štihović 13 : 1;   I. Lukšić, B. Kraljić, F. Popović – R. Sergo, I. Lanča, Đ. Ferenac 11 : 6

BRZINSKO IZBIJANJE (4:0)   B. Kraljić – N. Stranić 43 : 25; M. Načinović – D. Jurman 39 : 32

PRECIZNO IZBIJANJE (3:1)   L. Puniš – Đ. Ferenac 15 : 9; N. Tadić– V. Ivančić 13:13

ŠTAFETNO IZBIJANJE (2:0)   B. Kraljić, M. Načinović – L. Marcan, I. Štihović 55 : 27

Izvor Boćarski klub Istra Poreč
 

POREČ: Prijavite se na edukaciju „Selekcijski intervju za poduzetnike – kako odabrati dobrog zaposlenika“

škola tuš antona štifanića

POREČ: Srednja škola A. Štifanića prelazi na online nastavu