in

POREČ: Andrea Matić, Nora Mendica i Luka Vinkerlić ostvarili zapažene rezultate na državnom prvenstvu u atletici

Foto: AK Maximvs

Protekle subote u Zagrebu je održano dvoransko državno prvenstvo u atletici za kadete, kadetkinje, mlađe kadete i mlađe kadetkinje. Porečki Maximvsi sudjelovali su sa svojim atletičarima i postigli solidne rezultate.

Andrea Matić bila je ukupno 7. u utrci na 60 metara, istrčavši 8,17 i 23. u skoku u dalj, skočivši 4,23.

Nora Mendica na 60 metara zauzela je ukupno 63. mjesto istrčavši 9,29, a u skoku u dalj je bila 25 skočivši 4,11.

Na prvenstvu je nastupio i Luka Vinkerlić i to u utrci na 1.000 metara. Držao se odlično sve do pred sam kraj, gdje je u borbi za ulazak u cilj malo laktom dotaknuo svog suparnika i odmah bio disklalificiran. Šteta za Luku, ali pokazao je da Maximvsi u svojim redovima imaju jednog solidnog srednjeprugaša!


To je inače najmasovnije atletsko natjecanje u državi, iz razloga što je raspon godišta mladih atletičara rođenih od 2007. do 2004., a pravo nastupa imaju također i mlađi od 2007. godišta. Tako se na natjecanje prijavilo oko 660 mladih atletičara i atletičarki iz čak 46 klubova.

Organizatoru je to predstavljalo veliki izazov, pa su čak organizirali autobuse koji će svakih pola sata voziti djecu sa Zagrebačkog velesajma (gdje se nalazi nova atletska dvorana) do sportskog centra Mladost, pored bazena Mladosti, kako bi išli na zagrijavanje, jer jednostavno toliko prostora u samoj dvorani nema. Međutim, ipak nije bilo potrebe za velikim zahvatima, jer na samom terenu je slika bila malo drugačija.

Koordiniranim akcijama, djeca su se pravovremeno preusmjeravala s prostora za zagrijavanje na bojilišta, a ostatak je mirno sjedio na tribinama ili ispod njih. Bilo je odličnih nastupa, čak je pao i poneki kadetski i mlađekadetski državni rekord.

Dvoranska sezona završava idući vikend, kada nas u subotu čeka državno prvenstvo za mlađe juniore, dok je odmah u nedjelju pojedinačno prvenstvo Kvarnerska lige.

Očekujemo opet pune torbe medalja kod malih Maximvsa!

Autor: Atletski klub Maximvs

Dubrava nemoćna u Velom Joži! Porečki rukometaši briljirali

Pulski zet Dalibor Matanić režirao novi spot o Rijeci kao – luci različitosti