in

POREČ: Boćari Istre na korak do europskog Kupa prvaka – Bodrite ih u subotu, 8. listopada

Foto Istarski boćarski savez

Nastupiti osmi puta u polufinalu europskog Kupa prvaka, ali prvi puta na završnom turniru ovog najelitnijeg svjetskog klupskog natjecanja u svome gradu, za Boćarski klub Istra Poreč bi svakako bio najveći doseg u dosadašnjim europskim nastupima unazad više od 20 godina.

A od tog željenog dosega i nastupa na finalnom turniru koji će se 12. i 13. studenog 2022. održati u Poreču odabranike trenera Milana Celije dijeli još samo jedan susret koji ne smiju izgubiti, uzvratni susret četvrtfinala sa slovenskim Agrochem Hrastom koji se u subotu, 8. listopada 2022. s početkom u 14 sati igraju u boćarskoj dvorani SRC Veli Jože. 

Nakon što je prvi ogled četvrtfinala između hrvatskog viceprvaka i slovenskog prvaka, odigran prije dva tjedna u slovenskoj Novoj Gorici, okončan remijem 11:11 jasno je da u uzvratu Porečane na Final Four vodi bilo kakva, pa i minimalna pobjeda od 12:10. Domaćini u Velom Joži u polufinale mogu i ako subotnji uzvrat ponovno završi neodlučeno (11:11), ali će onda plasman na završni turnir morati potvrditi pobjedom u dodatnoj igri, svojevrsnim boćarskim produžecima. No takav će stres boćari Istre Poreč svakako nastojati izbjeći pobjedom nad Slovencima već u temeljnom dijelu susreta. Agorchem Hrast pak u polufinale prolazi u slučaju bilo kakve pobjede u uzvratu.

Porečka momčad u svojim redovima svakako ima kvalitetu eliminirati slovenskog suparnika već u temeljnom dijelu uzvrata, ali će određene discipline morati odigrati bolje nego u prvom susretu u Novoj Gorici. Budu li porečki brzinci Bruno Kraljić i Darijan Živolić na nivou svojih izvedbi u štafetnom i brzinskom izbijanju trebali bi sakupiti polovicu, šest od ukupno željenih 12 poena. Od ostalih osam igara (po dva precizna izbijanja, kruga, pojedinačne igre i para) Porečani moraju dobiti još najmanje tri i željeni plasman na Final Four biti će ostvaren. Iskustvo i kvaliteta jednog Nenada Tadića, Matea Načinovića, Ivana Lukšića, Rolanda Marčelje i ostatka porečkog društva morali bi se pretočiti u plasman u polufinale.

No pitat će se tu nešto s druge strane i iskusnog slovenskog reprezentativca Gregora Severa, Marka Švaru, Erika Petriča, mladog Jaku Štremfela i ostatak sastava Agrochem Hrasta što jamči da će svi koji u subotu dođu u porečkog Velog Jožu uživati u dobrom boćanju. (IBS)

Novigrad - Foto TZ/Cappellari mandrač riva

Novigrad ovoga vikenda domaćin susreta 4 hrvatska Novigrada

Foto ŽKK Istra u finalu Europskog kupa u Munchenu

Porečke kuglačice u finalu Europskog kupa u Munchenu nakon pobjede protiv Slovenki!