in

POREČ: Čak 28 članova Karate kluba Finida s novim pojasevima

Nedavno je u porečkoj dvorani Palestra Karate klub ‘Finida održao polaganje za učenička karate zvanja (kyu zvanja), odnosno polaganje za početničke i više pojaseve.

Ispit, kome je pristupilo ukupno 28 kandidata, članova Karate kluba održao je licencirani ispitivač Hrvatskog karate saveza Mirko Banović, uz asistenciju trenerice Tamare Tikvina i trenera Stefana Banovića.
 
I ovog puta ispitu je pristupilo 6 najmlađih članova (3-5 godina), odnosno članovi karate vrtića, koji su polagali za početnička i za viša učenička zvanja.


Za bijelo-žuti pojas polagali su 3 člana, za žuti 4 člana, za narančasti 6 članova, za crveni 3 člana, za zeleni 5 članova, za plavi 3 člana, za smeđi 3 člana i za smeđe-crni 1 član.
                                                                        
Inače, polaganje predstavlja demonstraciju znanja te se održava na način da svaki kandidat izvodi program polaganja za određeno karate zvanje, dok ispitivač ocjenjuje njegovu izvedbu. Program se sastoji od određenih karate tehnika i kata koje kandidat mora savladati prije samog polaganja. Svaki kandidat koji položi za određeno zvanje, stječe pravo na pripadajuću diplomu Hrvatskog karate saveza, koju je ispitivač dužan uručiti kandidatu nakon uspješno položenog ispita.

Komisija za pojaseve Hrvatskog karate saveza, svakog kandidata uvodi u službenu evidenciju nositelja zvanja u HKS-u. Karate zvanja dijele se na učenička i majstorska, a ista su podijeljena po svojevrsnim stupnjevima. Kod učeničkih to su: 9. kyu: bijelo-žuti pojas, 8. kyu: žuti pojas, 7. kyu: narandžasti pojas, 6. kyu: crveni pojas, 5. kyu: zeleni pojas, 4. kyu: plavi pojas, 3. kyu: ljubičasti pojas, 2. kyu: smeđi pojas, 1. kyu: smeđe-crni pojas, dok su kod majstorskih zvanja podijeljeni na Dan zvanja od 1. do 10. Dana.
 
Svi članovi su uspješno položili za navedene  pojaseve:

Bijelo – žuti pojas (9. kyu)
 
 

 1. MANDIĆ ELVIS
 2. RADMAN TEO
 3. SANKOVIĆ ALEX

Žuti pojas (8. kyu)

 1. JOZIĆ EVA
 2. PUŠKARIĆ PAOLA
 3. FABLE OLIVER
 4. ARIZANOVIĆ NINA

Narančasti pojas (7. kyu)

 1. LACMANOVIĆ LANA
 2. ŠKOFIĆ SARA
 3. PAVLOVIĆ ZARA
 4. DEVIĆ PATRIK
 5. DEVIĆ DAVID
 6. DEVIĆ GABRIJEL

Crveni pojas (6. kyu)

 1. MEŠIĆ IRMA
 2. KOS KARLO
 3. KOS NICOLAS

Zeleni pojas (5. kyu)

 1. PUŠKARIĆ PETAR
 2. JOZIĆ LUCIJA
 3. RAMAJA EVA PAOLA
 4. KADUM LANA
 5. VLADUŠIĆ MILE

Plavi pojas (4. kyu)

 1. MUDRIĆ EMANUEL
 2. STARČIĆ DINO
 3. OŠTIR GALEN

Smeđi pojas (2. kyu)

 1. DUŠAN RIAN
 2. SRDOČ ALAN
 3. ŠIMUNOVIĆ MARIJA

Smeđe-crni pojas (1. kyu)

 1. SAMOVOJSKA IVA

VIŽINADA CARD EXPERIENCE potiče potrošnju domaćih proizvoda

institut za poljoprivredu i turizam poreč

WINTER MED – Kreće zadnja serija webinara s ciljem predstavljanja dobrih praksi upravljanja razvojem održivog turizma