in

Poreč domaćin završnog turnira europskog Kupa prvaka u boćanju

Ilustracija - Foto Istarski boćarski savez

Predstojećeg vikenda, u subotu i nedjelju 12. i 13. studenog 2022., ljubitelji sporta u Poreču će moći uživo uživati u pravoj boćarskoj poslastici najviše svjetske razine.

Boćarski klub Istra Poreč i Grad Poreč su naime domaćini završnog turnira europskog Kupa prvaka za boćare. Natjecanja je to na kojem će se za naslov prvaka Europe boriti četiri kluba, aktualni i dvostruki europski prvak, francuski Saint Vulbas, najtrofejniji europski klub svih vremena i sedmerostruki europski prvak talijanska BRB Ivrea, te aktualni hrvatski prvak i viceprvak, Biston iz Baške Vode i Istra Poreč

U turskom Mersinu je prošlog tjedna, tijekom trajanja SP-a, obavljen ždrijeb polufinalnih parova završnog turnira KEP-a, nakon kojeg je sigurno da će Hrvatska nakon devet godine, ponovno imati finalistu. Ždrijeb je naime odlučio da će se prvi puta u povijesti KEP-a u polufinalu međusobno sastati dva hrvatska kluba, Biston i Istra Poreč. Biti će to repriza ovogodišnjeg finala završnog turnira Super HBL, u kojoj je također u porečkoj boćarskoj dvorani SRC Veli Jože klub iz Baške Vode pobijedio Porečane 15:11. Polufinale KEP-a između Istra Poreč i Bistona na programu je u subotu, 12. studenog od 15.30 sati.

Drugi polufinalni par najelitnijeg svjetskog klupskog natjecanja, koji će se 12. studenog sastati od 9 sati, čine St. Vulbas i BRB Ivrea, a finale je na programu u nedjelju, 13. studenog od 10 sati.

Određene su i cijene ulaznica pa je tako cijena za svaki polufinalni susret pojedinačno 30 kuna, a za finale 50 kuna, dok paket za sva tri susreta košta 70 kuna. Ulaznice i smještaj mogu se rezervirati upitom na mail finalfourporec@gmail.com ili pozivom na mob. 098 47 33 49. (IBS)

FOTOGRAFIJA: Detalj s ovogodišnjeg finala Super HBL Istra Poreč – Biston.

Foto ŽKK Istra Poreč

Mlade porečke kuglačice prvakinje i doprvakinje Hrvatske u tandemu

Foto Istarska županija

Obilježena 78. godišnjica bitke kod Kućibrega