in

POREČ: Finida nastupila na prvenstvu Hrvatske

Ovog vikenda u Samoboru je održano Prvenstvo Hrvatske u borbama za kadete/kinje, juniore/ke i mlađe seniore/ke. Prvenstvo se odvijalo u skladu sa svim preporukama HZJZ,  Hrvatskog karate saveza te Stožera za civilnu zaštitu. Na Prvenstvu je nastupilo 309 natjecatelja iz 64 kluba Hrvatske.

Za Karate klub Finida iz Poreča najbolji rezultat (dva 7.mjesta) zabilježili su Galen Oštir u kategoriji juniora (– 68kg) te kategoriji mlađih seniora (– 75kg) i Alan Srdoč (9.mjesto) u kategoriji kadeta +70kg.

Galen je u kategoriji juniora, poslije poraza od prošlogodišnjeg prvaka Hrvatske, Ivana Terihaja iz Karate kluba Samobor, koji se plasirao u finale, dobio mogućnost nastupa u repasažnoj borbi za 3. mjesto i brončanu medalju.

Budući da Galen nije uspio proći dalje od prvog repasaža, izgubio je mogućnost osvajanja brončane medalje te se u konačnici plasirao na  7. mjesto.
U kategoriji mlađih seniora, Galen je također zauzeo 7. mjesto.

Alan Srdoč se u kategoriji kadeta (+70kg), poslije pobjede nad Orleanom Brkićem iz Karate kluba Sokol Split, uspio plasirati u četvrtfinale.
Međutim, u borbi za polufinale, izgubio je meč od Petra Gudelja iz Karate kluba Esseker iz Osijeka, te je na kraju zauzeo 9. mjesto.

PAZIN: U četvrtak predstavljanje publikacije PREDMETI SJEĆANJA u kaštelu

KAŠTELIR: Mladi za sve obilježili Svjetski dan ptica selica postavljanjem kućica za ptice