in

POREČ: Jadran završio sezonu na 2. mjestu 3. HNL Zapad

Igrači prve momčadi NK Jadran Poreč protekle su subote zaključili natjecanje u 3.HNL Zapad. Nažalost nisu uspjeli ostvariti pobjedu koja bi donijela naslov prvaka, ali bez obzira na to, iza njih je uspješna sezona u kojoj su igrali vrlo lijep i efikasan nogomet, a koja je rezultatski donijela diobu 2. mjesta sa NK Grobničan. 

U posljednjem kolu, u utakmici za naslov, Poreč je ponovo pokazao da nije bez razloga grad sporta i da NK Jadran ima potporu kakvu nemaju ni prvoligaški klubovi. Šajete Boysi su napravili ugođaj dostojan velikih utakmica i pravu nogometnu feštu, za koje smo sigurni da u budućnosti neće izostatI.

Trener Dalibor Šuran ima mnogo razloga za zadovoljstvo nakon sezone u kojoj je momčad ostvarila 17 pobjeda, 6 remija i samo 3 poraza, a zabila 69 golova u 26 utakmica. Malo sreće s ozljedama važnih igrača u ključnim trenutcima odnijelo je bolji rezultati, ali iza momčadi je jedna od najuspješnijih sezona u klupskoj povijesti. Osim statistike, ono što je najveći forte ove momčadi i dio klupske politike je činjenica da je 12 od 18 igrača u zapisniku momčadi prošlo kroz porečku Školu nogometa, od kojih 7 u prvom sastavu uz trenera koji je prošao gotovo sve klupske uzraste. Uz to, prosjek godina ekipe je ispod 25 godina i ova momčad će sigurno još godinama uveseljavati porečke ljubitelje nogometa. 

Vjerujemo da će ekipa ostati na okupu i da će sljedeće sezone nastaviti s kvalitetnim radom i ponovo biti ponajbolja momčad 3. HNL Zapad. 

POREČ – SRC Veli Jože – TREĆA HNL ZAPAD – 26. KOLO
SUDAC: Marin Vidulin (Kanfanar) POMOĆNI SUCI: Robi Kezele i Luka Pajić (Rijeka) DELEGATKINJA: Antonio Melnjak (Rijeka)

JADRAN – CRIKVENICA 0:3 (0:1)

Strijelci: 0:1 Butorac 45′, 0:2 Buršić 49′, 0:3 Buršić 86′

Žuti kartoni: Radman, Banić, Ilić (Jadran) Butorac, Vidović, Buršić (Crikvenica)

JADRAN: Pavlić, Ilić, Mofardin (53. Banić), Užila (68. Leko), Maružin A. (53. Terlević), Lepinjica, Sumić, Tikas, Ereiz (53. Perković), Radman, Bernobić

Trener: Dalibor Šuran

CRIKVENICA: Baričević, Prpić D., Bogdanić (90. Svetić), Mazzaroli, Alilović, Butorac, Šarković (18. Buršić), Merle, Mašić (70. Suden), Antanasković, Vidović

Trener: Tomislav Lopac

Mladi Pazinjani i ove godine „marširali“ na Učku

Istra: Mali broj novozaraženih, broj hospitaliziranih ispod deset