in

Mladi Pazinjani i ove godine „marširali“ na Učku

Usprkos epidemiološkim mjerama mladi su Pazinci i ove godine “marširali” na Učku, iako u manjem broju od predviđenog. Tradicionalni pohod “Marš na Učku” održao se u ponešto izmijenjenom izdanju, od 29. do 30. svibnja ove godine.

U subotu, 29. svibnja, mladi rekreativci započeli su svoj marš u Draguću odakle su krenuli u smjeru Boruta, nastavili prema okolnim selima Huma, a kasnije prema Lupoglavu, gdje su nakon kratke pauze nastavili do Bresta pod Učkom. Nakon prospavane noći nastavili su svoj put prema Poklonu, prateći dijelove Franetove staze, a kasnije land art staze Stražica – Sapaćica koja ih je dovela do planinarskog doma na Poklonu.

Odaziv je zbog novih okolnosti organizacije bio slabiji od prošlih godina. Desetak mladih započelo je Marš, dok su se ostali pridruživali putem. Umjesto u petak iz Pazina, mladi su Pohod započeli u subotu u Draguću.

Iz perspektive organizatora za buduće pohode nazire se ideja dvodnevnog Marša koji bi zahtijevao bolju fizičku spremnost sudionika, ali i usklađivanje s novijim pravilnicima o organizaciji planinarskih pohoda.

Centar za mlade Alarm traži nove entuzijaste koji bi se pridružili usklađivanju tradicije s duhom sadašnjeg vremena, zaključili su u svom priopćenju za medije.

Jure Grando – nova biciklistička staza na području Turističke zajednice središnje Istre

POREČ: Jadran završio sezonu na 2. mjestu 3. HNL Zapad