in

Otkazano predavanje Korada Korlevića u porečkoj knjižnici “Pravi rub znanosti”

Korado Korlević - Foto Adris

U Tjednu istarskih knjižnica, TIK-u, koji organizira Društvo bibliotekara Istre, Korado Korlević trebao je održati u utorak 20. 9. u 12 sati u Gradskoj knjižnici Poreč (Odjel za djecu i mlade, Trg Marafor 4) predavanje na temu ovogodišnjeg TIK-a – “Pravi rub znanosti – razlikovanje pseudoznanosti od znanosti”. No, predavanje je otkazano.

Tjedan istarskih knjižnica manifestacija je pokrenuta s ciljem stavljanja knjižnica u fokus čitatelja, članova i korisnika knjižnica, građana uopće, kroz programe koji se odvijaju u istarskim knjižnicama. Četvrti Tjedan istarskih knjižnica održat će se od 19. do 23. rujna 2022. Ovogodišnja tema posvećena je znanosti, odnosno razlici između pseudoznanosti i znanosti, a održat će se pod sloganom Pravi rub znanosti.

Korlević, poznati i svestrani hrvatski učitelj i astronom iz Višnjana u Istri, najproduktivniji tragač za asteroidima svih vremena, predavanje će održati danas u 18 sati u kino dvorani u Umagu, sutra, u utorak, u Bujama u 18 sati, te Novigradu (u terminu koji će tek biti najavljen).

U Sveučilišnoj knjižnici u Puli u petak u podne predavanje “O znanosti i pseudoznanosti” održat će Ivan Lorencin i Anton Perkov. U knjižnici u Vodnjanu u ponedjeljak u 19 sati docent Siniša Miličić govorit će na temu “Matematika i pseudoznanost”. U knjižnici u Žminju u petak u 19 sati Nikola Biliškov održat će predavanje na temu “Novi materijali”.

U knjižnici u Pazinu u utorak od 12 do 14 sati održat će se radionica u sklopu projekta “Putujući STEM”. Gradska knjižnica Labin isti dan u 18 sati bi će domaćin predavanja “Toplinska energija za ciljeve održivog razvoja” koje će održati prof. dr. sc. Mario Viscovich. Gradska knjižnica Buzet ugostit će u srijedu u 19 sati Sašu Cecija koji će održati predavanje “Svrha znanstvenika u modernom društvu”. U Gradskoj knjižnici Pazin u petak u 13 sati na redu je predavanje “Znanost vs pseudoznanost” Darija Hrupeca.

Foto Klub daljinskog plivanja Poreč

POREČ: Mauro Bobanović odličan u CRO CUP-u u Rtini

Foto Manuel Paljuh - PromoArh arhiva

POREČ: Počinje PromoArh – Sajam koji donosi sve novosti iz graditeljstva, opremanja i uređenja