in

Porečka djeca sutra peku palačinke i prikupljaju pomoć za liječenje dječaka Maura

Sutra od 10.30 do 12.30 na porečkom Trgu slobode djeca iz Dječjeg foruma DND-a nastavljaju svoju planiranu humanitarnu akciju kojom žele pomoći u liječenju dječaka Maura Baraka. 
Prvi dio akcije održali su u srijedu u vrijeme DND-ijade i uspjeli su ponudom keksa koje su pekli s roditeljima i nonićima prikupiti 1.105 kuna. Na Trgu slobode sutra će peći palačinke, a u zamjenu za njih prikupljat će donacije za Maura. 

U tome će im pomoći Udruga za zaštitu životinja SOS Šape koja će u isto vrijeme na trgu imati svoj Slatki štand Poreč s ponudom kolača i drugih blagdanskih darova. Udruga će svoje donacije uplatiti DND-u za pomoć malom Mauru.

A Mauro je dječak čije liječenje u Beču HZZO odbija financirati kao neisplativo, premda za dvoje djece iz Hrvatske koja imaju jednaku dijagnozu pokrivaju trošak liječenja u Beču. Maurova obitelj dobila je sudski proces kojim je dokazano da je Mauro zakinut za neka svoja prava i da su u njegovu slučaju prekršene neke zakonske odredbe, ali je čitav postupak trajao 20 mjeseci. Mauro je već imao nekoliko operacija, koje su koštale oko pola milijuna kuna i koje su plaćene dobrim dijelom zahvaljujući pomoći dobrih ljudi. 
„Planirale smo s djecom obraditi temu aktivizma, pokušati im pokazati kako vlastitim angažmanom mogu utjecati na pokretanje promjena i pri tome možda i nekome konkretno pomoći, a kada smo im dale na čitanje tekst o Mauru, djeca su se stvarno zagrijala, odlučna da nešto učine. Detektirali su da je Mauru prekršeno najmanje 12 prava. Odlučili da najprije u adventsko vrijeme pokrenu humanitarnu akciju kako bi pripomogli plaćanju troškova liječenja, ali nećemo na tome stati”, kaže jedna od voditeljica Dječjeg foruma Snježana Lehman. 
Djeca iz Foruma utvrdila su koje su institucije propustile reagirati ili su neposredno prekršile Maurova prava i na koje žele izvršiti pritisak svojim aktivnostima nakon praznika. A žele se i osobno upoznati s Maurom.

 
-Podržite Maurova dječja prava i djecu iz Foruma koja su odlučna aktivno se uključiti u obranu tih prava i posjetite njihov štand s palačinkama sutra na Trgu slobode, poručili su iz Dječjeg foruma DND-a.

Posjetite Vrsar – uz besplatno klizalište nudi se bogat glazbeni program

Posjetite Vrsar – uz besplatno klizalište nudi se bogat glazbeni program

Poreč: Milijun i pol kuna za projekt uključivanja osoba s invaliditetom i djece s poteškoćama u razvoju u sport

Poreč: Milijun i pol kuna za projekt uključivanja osoba s invaliditetom i djece s poteškoćama u razvoju u sport