in

POREČ: Počinje regata Crofish – Otvoreno prvenstvo Hrvatske koje će na Peškeri okupiti 80 mladih jedriličara

U organizaciji Jedriličarskog kluba Horizont Poreč od petka do nedjelje, 22. do 24. studenog, u sklopu programa 13. međunarodnog sajma ribarstva i sportova na vodi Crofish održat će se istoimena regata klase optimist za dobni uzrast djevojčica i dječaka do 12 godina. Ove će godine, odlukom Hrvatskoj jedriličarskog saveza, regata ujedno biti i ponovljeno Otvoreno prvenstvo Hrvatske za tu kategoriju. Naime, prvotno državno prvenstvo se trebalo održati u rujnu u Crikvenici, ali zbog nepovoljnih vremenskih uvjeta za jedrenje nije održano dovoljno plovova kako bi se natjecanje i službeno moglo proglasiti pravovaljanim državnim prvenstvom.

Prema pristiglim prijavama na prvenstvu u Poreču će nastupiti 80-ak mladih jedriličarki i jedriličara iz 17 klubova, jedan iz Trsta, te Kvarner (Rabac), Uljanik Plovidba i Vega (Pula), Maestral (Rovinj), Briva (Biograd), Galeb (Kostrena), Mornar i Zenta (Split), Opatija, Plav, Vihor Baška i Punat (Krk), Trogir, Uskok (Zadar), Val (Crikvenica) i domaćin Horizont Poreč.

Natjecanje će se odvijati na već standardnoj lokaciji za regate u Poreču, na regatnom polju u akvatoriju van uvale Peškera.  Tako će se, ukoliko vjetar posluži, nametanja mladih jedriličara i njihovo kroćenje vjetra moći uživo promatrati i sa same obale, sa sjevernog dijela starogradske jezgre, preko Peškere pa sve do plaže Pical.

Ovisno o vjetru početak natjecanja u petak je predviđen u 11, a u subotu i nedjelju u 10 sati, dok je trajanje natjecanja svakog dana predviđeno do otprilike 15 sati.

Ukupno je predviđeno održavanje šest plovova, a da bi PH bilo pravovaljano potrebno je održati dva važeća plova. Svečano proglašenje najboljih i podjela pehara, medalja i ostalih priznanja održati će se u nedjelju u 17 sati u dvorani Žatika u sklopu sajma Crofish.

Izvor: JK Horizont Poreč

Porečanima u goste dolaze Dubrovčani

FUNTANA: U pripremi bogati ADVENT s radionicama, predstavama, izradom kolačića u kuhinji Bake Mraz…