in

FUNTANA: U pripremi bogati ADVENT s radionicama, predstavama, izradom kolačića u kuhinji Bake Mraz…

Ovako se radilo lani

Udruga za Djecu i Mlade “Na izvorima prijateljstva” iz Funtane organizirala je bogat i raznovrstan Advenstki program koji će početi 30. studenog i trajati do Badnjaka, kada će i ove godine šetati mjestom uz pjesmu, svjetlo lanterni i dječji smijeh te sumještanima dijeliti kolačiće.

Program počinje radionicom izrade lanterni i advenstkih vijenaca u staroj školi 30. studenog u 16 sati.

-Pažljivo smo obradili svaku radionicu da obuhvatimo sve dobne skupine, da upravo velike i male s njihovim obiteljima ujedinimo ove božićne praznike. Izrađivat ćemo lanterne, adventske vijenčiće, radujemo se kazališnoj predstavi Teatra Naranča, nakon koje ćemo djeci koja ne pohađaju vrtić dodijeliti božićne poklon pakete uz pomoć Djeda Mraza. Ekipa iz Gimnastičke početnice jedva čeka svoj prvi nastup.

Posebno se radujemo obogaćenom programu izrade kolačića kojem ćemo ove godine imati priliku zaviriti u kuhinju Bake Mraz i njezinih pomoćnika. Ove godine imamo ambiciozan plan, a to je izrada čak 500 kolačića koje će s puno pažnje i truda ispeći ručice naših mališana, te ih pomno spakirati uz najljepše želje prilikom nadolazećih nam praznika. Na sam Badnjak, pozivamo vas svih, veliki i mali, da nam se pridružite u već tradicionalnu Badnu šetnju Funtanom. Pri povratku iz svih će dočekati prigodno iznenađenje, poručuju iz ove funtanjanske udruge.

Bogat program pogledajte u prilogu.

POREČ: Počinje regata Crofish – Otvoreno prvenstvo Hrvatske koje će na Peškeri okupiti 80 mladih jedriličara

Fešta u subotu: Sretan 25. rođendan LIMENOJ GLAZBI VIŽINADA! Donosimo priču kako su počeli i tko ih je sve vodio