in

POREČ: Potpisan sporazum za projekt “Rukomet u vrtićima”

15.12.2022., Mandatory Credit © Jozo Cabraja / kolektiff - FOTO: Hrvatski rukometni savez 

Gradonačelnik Grada Poreča Loris Peršurić jučer je u Zagrebu potpisao Sporazum s Hrvatskim rukometnim savezom i Rukometnim klubom Poreč o provođenju Master plana EHF-a i HRS-a „Rukomet u vrtićima“.

Naime, Grad Poreč i Rukometni klub Poreč izabrani su među prvih šest gradova/klubova iz Hrvatske koji će biti dio ovog projekta Europske rukometne federacije i Hrvatskog rukometnog saveza. Cilj je razviti rukomet od samih početaka dječje dobi, odnosno od vrtića te motivirati djecu i provoditi sadržaje prilagođene njihovoj dobi. Uz to bit će i prilagođeni golovi, lopta u spužvastom obliku te posebno educirani treneri za predškolske ustanove. 

Na potpisivanju su uz gradonačelnike izabranih gradova bili prisutni i Tomislav Grahovac predsjednik HRS-a, te Lidija Bojić Ćaćić, voditeljica projekta pri HRS-u, koja je istaknula kako je u ovoj prvoj fazi uključeno šest gradova, a u planirano je kasnije uključiti ukupno 18 gradova iz Hrvatske.

-Poreč je grad sporta. Imamo veliki broj sportaša i rekreativaca i Poreč i Porečani žive sport svaki dan, a rukomet u svemu tome igra veliku ulogu. Ovo je jedan novi program u našem gradu kojim počinjemo uključivati djecu u sport od najranije dobi i razvijati sve one dobre strane i vještine koje sport donosi, kaže gradonačelnik Peršurić

Član radne skupine projekta i voditelj projekta na lokalnoj razini Vedran Vrus, rekao je kako će ovim projektom djeca predškolske dobi biti bogatija za još jednu novinu koja će biti uključena u redoviti program Univerzalne sportske škole svakog vrtića. Cilj samog projekta je uključivanje što većeg broja djece u sport. Svaki vrtić bit će opremljen s posebnim rekvizitima, a djeca i kineziolog bit će opremljeni u opremi od HRS-a. Također, svaki vrtić gdje će se projekt provoditi dobit će i certifikat koji će biti na ulazu u sami vrtić te će sami vrtić biti prepoznat po tom programu. Nositelji projekta na lokalnoj razini su: Grad Poreč-Parenzo, SZGP Poreč, Rukometni klub Poreč, DV Radost, DV Paperino, a plan je da se projekt proširi na lokalne vrtiće Poreštine, rekao je Vrus.

Izvor Grad Poreč

FOTO: Hrvatski rukometni savez 

tar općina općinska uprava općina tar vabriga

TAR: Podjela božićnica umirovljenicima. Ovo je raspored

Skupština PVZ-a - Foto Grad Poreč

POREČ: Skupština Područne vatrogasne zajednice – Nabava novih vozila, poticanje mladih na učlanjenje u DVD-ove…