in

POREČ: Prijem za Davida Nicolettija, mladog prvaka Hrvatske u jedrenju

Zoran Jendrašić, David Nicoletti i Loris Peršurić - foto Grad Poreč

David Nicoletti iz porečkog Jedriličarskog kluba Horizont novi je prvak Hrvatske klase optimist u konkurenciji do 12 godina. Do ovog prestižnog naslova stigao je na Prvenstvu Hrvatske održanom u splitskom akvatoriju u organizaciji Jedriličarskog kluba Labud, a danas je za njega u Gradskoj vijećnici organiziran prijem povodom ovog velikog uspjeha.

Gradonačelnik Loris Peršurić čestitao je Davidu na izvrsnom uspjehu koji sad već kontinuirano ostvaruje. – Uvijek smo ponosni na uspjehe svih naših sugrađana, a posebno nam je drago jer je jedriličarstvo stvarno poseban sport, jer za naš grad predstavlja i pomorsku tradiciju., rekao je gradonačelnik, čestitavši i klubu, treneru kao i obitelji, koja je velika podrška mladim sportašima.

Na prvenstvu u Splitu Nicolettijeva konzistentnost i sjajni ulasci u cilj osigurali su mu najprestižniju nagradu za najboljeg mladog optimista u Hrvatskoj, koju je ponosno donio doma u Poreč. David Nicoletti ima svega 11 godina i aktivno se bavi jedrenjem četiri godine. Osim što je osvojio naslov prvaka Hrvatske, prethodno je pobijedio i na Kupu Hrvatske, na kojem su se bodovale sve relevantne kriterijske regate. Kako i sam kaže, uživa u ovom sportu koji od pojedinca traži samostalnost i brzo snalaženje.

Prijemu za mladog prvaka Hrvatske su se, uz gradonačelnika, pridružili i predsjednik Sportske zajednice Grada Poreča Aleksandar Beaković i tajnik Zoran Jendrašić, te majka prvaka i tajnica JK Horizont Maja Nicoletti, objavio je Grad Poreč u priopćenju.

Foto Vaterpolo klub Poreč

Vaterpolo klub Poreč organizirao obiteljski dan

plaža gradsko kupalište poreč

Mjerenje kakvoće mora u Istri – Ove četiri plaže bolje ne posjećivati