in

POREČ: Seniori Jadrana u subotu igraju derbi u Rovinju

U subotu 29. veljače u 15 sati seniore NK Jadran Poreč očekuje gostovanje u lokalnom derbiju protiv NK Rovinj. Prvi susret u jesenskom dijelu sezone Porečani su dobili 2-0, ali da ih očekuje potpuno drugačiji susret svjestan je trener Dalibor Šuran koji je rezimirao pripremni i prijelazni rok te najavio derbi:

– Drago mi je da smo uspjeli ove pripreme odraditi prema planovima. Odigrali smo nekoliko dobrih prijateljskih susreta, dečki su bili angažirani, ozbiljni i vjerujem da nastavak prvenstva dočekujemo spremni. Smatram da smo prijelazni rok dobro odradili i da smo bolji nego na jesen, prije svega jer nam se nakon dužih izostanaka vraćaju kapetan David Dujanić i Manuel Perković, a najbolji strijelac Vice Miljanić ostaje sa nama do ljeta. Siguran sam da će se novopridošli Enbija Shehu iz Istre 1961 i Paolo Bernobić iz Trnja nakon kratkog privikavanja na našu momčad pokazati kao pojačanja. Uz to, veseli nas što je nekoliko igrača iz naše Škole nogometa dobilo priliku u prvoj ekipi i nadam se da će nastaviti kvalitetno raditi i zaslužiti nove šanse.

-Pred nama je proljetni dio u kojem je cilj ostvariti plasman u ligu za prvaka, gdje vjerujem da nam je i mjesto, ali teren je jedino mjerilo i počevši od subote svaka utakmica će biti vrlo važna za ostvarenje cilja. Lokalni derbiji kao ovaj su uvijek posebni, utakmice u kojima protivnici puno znaju jedni o drugima, i u kojima prethodne utakmice ne znače puno. U svakom slučaju protiv Rovinja očekujem tvrdu i tešku utakmicu, ekipe koja se pojačala u odnosu na jesen i sigurno će biti vrlo opasni. Mi želimo dati sve od sebe, pokazati volju i želju, a onda će i kvaliteta koju imamo izaći na vidjelo.

Nadamo se da će velik broj naših navijača predvođen našim Šajetama doći u Rovinj i podržati nas u derbiju, poručili su iz kluba.

Ministar Capelli: “U turizmu blago zaustavljanje bukinga, no to smo i očekivali”

Adris ostvario prihode više od 6 milijardi kuna, u turističke investicije planiraju uložiti 3 milijarde