in

Adris ostvario prihode više od 6 milijardi kuna, u turističke investicije planiraju uložiti 3 milijarde

Foto: Adris

Maistra je prošle godine lansirala na tržište Grand Park Hotel Rovinj koji predstavlja ključan proizvod u procesu zaokruživanja vrhunske rovinjske hotelske ponude.

Adris grupa je u 2019. godini prema nerevidiranim konsolidiranim izvješćima ostvarila ukupni prihod u iznosu od 6,1 milijardu kuna, što predstavlja rast od pet posto. Prihod od prodaje robe i usluga iznosio je 5,4 milijarde kuna i za sedam posto je veći u usporedbi s prethodnom godinom.

Prihodi ostvareni na inozemnim tržištima veći su za pet posto i iznose 1,59 milijardi kuna. Croatia osiguranje postavilo je novu strategiju za sljedeće petogodišnje razdoblje te je pokrenut transformacijski program koji sadrži niz poslovnih inicijativa s ciljem povećanja konkurentnosti i profitabilnosti tvrtke.

Uz fokus na digitalizaciju, Croatia osiguranje će nastaviti raditi i na daljnjem razvoju ukupnog tržišta osiguranja u Hrvatskoj, zadržavajući pritom vodeću poziciju na osigurateljnom tržištu u svim parametrima vezanim za reputaciju, imidž i snagu branda.

Maistra je u protekloj 2019. godini lansirala na tržište Grand Park Hotel Rovinj koji predstavlja ključan proizvod u procesu zaokruživanja vrhunske rovinjske hotelske ponude.

Drugi veliki pomak u ulagačkom procesu u turističkom segmentu Adrisa formalni je završetak postupka vezanog za hotel Marjan u Splitu, što će Adrisu omogućiti ulazak u ovo rastuće turističko odredište.

Cromaris je u 2019. godini ostvario prodaju od 9.557 t ekvivalenta svježe ribe, što je rast od osam posto. Izvoz čini 80 posto prihoda od prodaje. U procesu koji je vezan za Agrokor, Adris je u skladu s razinom očekivanih rizika, obavio sva potrebna rezerviranja.

U sljedećem trogodišnjem razdoblju u turistički dio svoga poslovanja Adris planira investirati gotovo tri milijarde kuna, u zdravu hranu više od 220 milijuna, te u osiguranje 290 milijuna kuna, što će generirati stabilan rast prihoda i rastuću dobit. (Izvor Poslovni.hr)

POREČ: Seniori Jadrana u subotu igraju derbi u Rovinju

Žminjska naknada za novorođene bebe među najvišima u Istri – ove godine porasla na 4.000 kuna