in

Porečani pobijedili na domaćem terenu protiv KTC-a

Foto Rukometni klub Poreč

Prva utakmica Poreča u Velom Joži, nakon gotovo mjesec dana gostovanja nije počela dobro, poveli su gosti iz sedmerca golom Luke Vinkovića, u 4. minuti izjednačio je Lucian Krajcar koji je nakon novog vodstva gostiju 1:2 zabio  i drugi  pogodak za izjednačenje 2:2.

To je bilo i zadnje izjednačenje u prvom poluvremenu jer gosti pogotcima Jakova Dujmovića i Davora Maričića, u prvih deset minuta poluvremena imaju prednost od tri gola ( 4:7). Loša igra u obrani i neiskorišteni ” ziceri ” rezultirali su najvećim vodstvom gostiju na utakmici u 20. minuti, kada je sa Dujmovićeva tri uzastopna pogotka semafor pokazivao 6:12 u korist gostiju, istu prednost imali su gosti još jednom (7:13).

Nakon toga, najviše zaslugom izvrsnog Filipa Perića, Porečani smanjuju razliku na 12:15 do kraja poluvremena.

Trener Ilija Lovrinović, je očito dobro motivirao ekipu u svlačionici, jer je u prvih pet minuta drugog poluvremena Poreč došao do novog izjednačenja 17:17, a egal je bio još i minutu kasnije 18:18. Puno boljom obranom i brzim kontrama i polukontrama, kojima se pridružio i vratar  Bruno Ćopić sa nekoliko bitnih obrana, Lovrinovićevi dečki dolaze do 5 golova prednosti na polovini drugog dijela utakmice, a tu prednost više manje  i zadržavaju do kraja utakmice koja završava 30:24.

U domaćim redovima najviše se istaknuo Filip Perić sa 11(8+3) pogodaka i Lucian Krajcar sa 6 golova u mreži KTC-a, Bruno Ćopić upisao je 8 obrana (8+0), a David Vladić 4(2+2). Kod gostiju iz Križevaca najefikasniji su bili Jakov Dujmović i Davor Maričićoba sa po 7 pogodaka, a jedan manje zabio je Luka Vinković.

“Ne znam što bih rekao za prvo poluvrijeme utakmice, kad igrači uđu sa lošim pristupom u utakmicu i ne ispoštivaju dogovore iz svlačione i sa treninga od cijelog prošlog tjedna onda ti i sreća okrene leđa. U svlačioni smo na poluvremenu riješili neke stvari, kojih su se igrači držali i okrenuli smo utakmicu u svoju korist”, izjavio je trener Lovrinović na kraju utakmice.

“Odigrali smo jednu tešku i čvrstu utakmicu, bila je to rovovska bitka, iako krajnji rezultat ne govori tako. KTC je vodio prvi dio utakmice, ali skupili smo glave  i čvrstinom u obrani i brzom tranzicijom uspjeli smo slomiti otpor gostiju i priveli smo utakmicu sigurno kraju. 

Čestitke mojoj ekipi na pobjedi, a Veli Jože ostaje neosvojiva tvrđava, rekao je najbolji strijelac Poreča Filip Perić.

Paket24 Premijer liga, Liga B, 5. kolo:

Poreč – KTC 30:24(12:15)

Poreč: Ćopić 8 (8+0), Vladić 4 (2+2);  Krajcar 6, Car 3, Petrov, Boka 1, Krupić 1, Malinarich 1, Perić 11, Rađaković 2, Čipraka, Ikanović 2, Vinković, Bajan 1, Bošnjak 2, Ljubić 

Isključenja: 8 minuta (Krajcar 2, Bajan 2, Vinković 4)

Sedmerci: 4/6

KTC: Šutalo 5(4+1), Prezelj 6(6+0); Marković 2, Vinković 6, Ostarčević 1, Harča, Dujmović 7, Perajica, Jurakić 1, Maričić 7, Masnec

Isključenja: 6 minuta (Marković 2, Ostarčević 2, Harča 2)

Sedmerci: 3/5

Nakon reprezentativne pauze, Poreč je opet u Velom Joži, gdje u subotu 22.10.2022. s početkom u 19:00 dočekuje Bjelovar.

Foto ŽKK Istra

Porečke kuglačice na Europskom kupu osvojile srebro zlatnog sjaja

uzrona žena antonia budak Photo: Vjeran Zganec-Rogulja/PIXSELL

Supetarka Antonia Mrzlić Budak najuzornija hrvatska seoska žena