in

Supetarka Antonia Mrzlić Budak najuzornija hrvatska seoska žena

Photo: Vjeran Žganec-Rogulja/PIXSELL

Antonia Mrzlić Budak iz iz Svetog Petra u Šumi najuzornija je hrvatska seoska žena, a njene su pratilje Ivančica Kudlek iz Sisačko-moslavačke županije i Kristina Ivić iz Brodsko-posavske županije.

Antonia Mrzlić Budak konoba doma
Antonia Mrzlić Budak

Titulu su osvojile sinoć na 22. izboru za najuzorniju hrvatsku seosku ženu u organizaciji udruge Uzorne hrvatske seoske žene koje su objavile: „Zahvaljujemo se domaćinu Općini Belica, gradonačelnici grada Čakovca, međimurskom županu Matiji Posavcu, najuzornijoj seoskoj ženi za 2021. Mateji Vranović i njenoj obitelji, Ministarstvu poljoprivrede i ministrici Mariji Vučković, Odboru za poljoprivredu u Hrvatskom saboru s predsjednicom Marijanom Petir, Zagrebačkoj županiji, zastupnici u EU parlamentu Sunčani Glavak, žiriju i svim pokroviteljima, ovogodišnjim kandidatkinjama, članicama naše udruge koje su došle podržati i pomoći oko ovog jedinstvenog izbora.“

Antonia Mrzlić Budak osvojila je prvo mjesto u konkurenciji 17 kandidatkinja iz 13 županija, na čemu joj je čestitala i ministrica poljoprivrede Marija Vučković. Iz Istarske županije među kandidatkinjama bile su još i Melinda Cossetto iz Kaštelira i Đenis Dušić iz Cerovlja.

Ova mlada Supetarka udana je i majka majka troje djece. Vlasnica je obrta M-A Budak i tvrtke Budak Produkt. Školovala se u Americi na usavršavanju stranih jezika, tako da se za sada slui s čak četiri jezika. Poslovna djelatnost bazira se na autohtonim istarskim suhomesnatim proizvodima i vođenju konobe Doma koja ima koncept „od njive do stola“.

Na farmi s obitelji drži 200-tinjak svinja i 150 kokoši. Obrađuju 25 ha zemlje i proizvode žitarice i povrće.

Antonia Mrzlić Budak
Antonia Mrzlić Budak

Vlasnici su klaonice, pršutane i prostorija za preradu mesa. Ponosni su na svoju inovaciju – proizvodnju domaćih salamina s bundevom. Ona je sa suprugom Mihaelom Budakom krenula od nule i jako su ponosni na svoj trud.

Fotografije Udruga Uzorne hrvatske seoske žene Facebook

Foto Rukometni klub Poreč

Porečani pobijedili na domaćem terenu protiv KTC-a

Foto Atletski klub Maximvs

Porečki Maximvsi okitili se medaljama na prvenstvu u atletskim višebojima