in

Porečani poraženi na otvaranju Paket24 Premijer lige

Rukometaši Poreča otvorili su novu sezonu Paket24 Premijer lige gostovanjem kod Karlovca. Promijenjeni sastav Ilije Lovrinovića nije uspio stići do slavlja te se iz grada na četiri rijeke vraća bez bodova. Utakmica je završila 25:23 (13:11) u korist Karlovca. Poreč ima još toga za popraviti do sljedeće subote kada u Poreč stiže Dubrava, a utakmica je na rasporedu u 19 sati.

Karlovac je u utakmicu krenuo dosta čvrsto, pa je tako i stigao do prvog gola. No, ubrzo im njihov Karlovčanin Antonio Ljubić odgovara s dva brza gola vodstvo 2:1. Uz dvije obrane Matea Radočaja na vratima Karlovac se vraća u igru te u desetoj minuti preko Domagoja Smojvera prelazi u vodstvo s čak +2 (4:2). 

Probudio se napokon Poreč, prekinuo greške u napadu pa preko Luke Vučića poravnao na 4:4. I dok je napad djelovao dobro, iako je karlovačka obrana dobro namučila isti, obrana je bila slabija te su domaćini lako stizali do golova. Kroz gotovo cijeli prvi dio Karlovac je bio na gol ili dva prednosti. Da novopečeni premijerligaš ne ode na odmor i s +3 pobrinuo se Lucian Krajcar sjajnim golom izvana za 11:13.

Nastavak susreta dobro je otvoren i s dva gola Vučića Poreč je smanjio na 13:14, a samo šest minuta kasnije Arman Ikanović sjajno prolazi kroz obranu te postavlja 15:15. U 39. minuti Poreč prelazi u vodstvo, prvo nakon 2:1 na samom startu utakmice, što tjera Tanju Rašić na minutu predaha. Nije dugo trajalo to vodstvo jer su se ponovno zaredale greške u napadu, a Karlovac se vratio u igru te uz raspoloženog vratara Radočaja vratio +2 (21:19). Nakon toga naši momci više nisu uspjeli uloviti protivnika koji je po posljednjem sučevu zvižduku slavio 25:23.

U redovima Poreča najefikasniji je bio Lucian Krajcar sa sedam golova, jedan manje postigao je Luka Vučić, a njih četiri je zabio Antonio Ljubić. Kod protivnika uspješan je bio Ivan Bačić s deset golova, a pet je zabio Domagoj Smojver.

Od drugih susreta skupine A Dubrava je kod kuće slavila nad Goricom, PPD Zagreb se iz Ruda vratio s dva boda, a Umag je spasio svoje bodove kod kuće protiv Spačve.

”Iza nas je prva utakmica Paket24 Premijer lige. Nismo dobro reagirali u susretu i Karlovac je zasluženo pobijedio. Trebamo analizirati greške i već od ponedjeljka se okrenuti Dubravi”, rekao je trener Lovrinović.

Paket24 Premijer liga, Liga A, 1. kolo:
HRK Karlovac – RK Poreč 25:23 (13:11)

HRK Karlovac: Radočaj 8 obrana (7+1), Horvat, Capan, Smojver Domagoj 5, Janjanin, Crnković, Bosiljevac 1, Frketić 1, Bačić 10, Hrvojević, Mrljak 2, Magdić, Rukavina 3, Domjančić, Negran Smojver Dominik 3
Sedmerci: 4/5
Isključenja: 6 minuta (Frketić 2, Mrljak 2, Domjančić 2)

RK Poreč: Krbavčić 2 obrane (2+0), Vladić 1 obrana (1+0); Thoss 1, Krajcar 7, Vučić 6, Petrov, Boka, Popović, Malinarich, Rađaković 1, Čipraka, Moslavac, Ikanović 2, Bošnjak 2, Ljubić 4
Sedmerci: 1/3
Isključenja:4 minute (Moslavac 2, Ikanović 2)

Osumnjičen za pokušaj provale u ugostiteljski objekt

Porečki Jadran uzeo bodove i Labinjanima