in

Porečani u Sloveniji: Matej Bičvić i Ian Ryšlavy osvojili nove medalje u powerliftingu

Matej Bičvić i Ian Ryšlavy

Protekloga vikenda održalo se push pull natjecanje u powerliftingu u Škofjoj Loki u Sloveniji. Porečki klub Atlas i ovoga puta predstavljali su Matej Bičvić i Ian Ryšlavy. Ryšlavy je u kategoriji -75 kg ostvario pobjedu i odličnim nastupom popravio državni rekord Slovenije u mrtvome dizanju s 230kg – koliko je iznosio na 245 kg.

Bičvić je nastupio u disciplini bench press u kategoriji +140kg i osvojio prvo mjesto. Dečki nemaju previše odmora i odmah se vraćaju treninzima jer ih već za dva tjedna čeka nastup u Gospiću na powerlifting natjecanju po WUAP organizaciji. 

Dodajmo da ovaj dvojac redovito nastupa na hrvatskim i inozemnim natjecanjima. Inače, powerliftig je izuzetno težak sport snage koji se sastoji od tri discipline:  mrtvoga dizanja, čučnja i potiska s klupe (ili poznatije kao bench press). 

O njima smo već pisali lani u prosincu kada su se natjecali u Sinju, gdje su prvi put izašli na natjecateljsku scenu. Ian Ryšlavy tad je isto osvojio 1. mjesto u kategoriji -75kg, podigavši 135kg. Matej Bičvić je tada postigao 3. mjesto u kategoriji 140kg+, podigavši 150kg.

Za sve koje ne znaju bench press, ili potisak s klupe, jedna je od 3 disciplina u powerliftingu, koja se laički rečeno izvodi tako što se osoba legne na klupu i spušta na svoja prsa određenu težinu i zatim je gura nazad u početnu poziciju.
Powerlifting kao sport poprima sve veću popularnost u Hrvatskoj. U Istri ta popularnost možda i nije toliko velika, ali to bi ovi dečki, kazali su dečki, htjeli promijeniti. 

Naš prethodni članak o njima možete pročitati na linku:

arena pula

ZAKLADA ISTRA: Obilježavanje Svjetskog dana činjenja dobrih djela odgođeno

Foto USB Poreč

USB Poreč nastavlja pobjednički niz na plesnim natjecanjima: Vita Herak i Lana Brčić dvostruke prvakinje