in

USB Poreč nastavlja pobjednički niz na plesnim natjecanjima: Vita Herak i Lana Brčić dvostruke prvakinje

Foto USB Poreč

Sportski plesni klub USB Poreč nezaustavljivo napreduje u svom pobjedničkom nizu nastupa na nacionalnim i međunarodnim natjecanjima. U ovom se trenutku plesačice marljivo pripremaju za bodovni turnir koji će se pod okriljem Hrvatskog plesnog sportskog saveza održati početkom svibnja u Delnicama, a nedavno su na HSPS-ovom bodovnom turniru u Rijeci ponovno ostvarile izuzetne rezultate.

U Rijeci je sudjelovalo 50-ak USB-ovih plesačica u dobi od pet do 18 godina, među kojima su se prvi put natjecale djevojčice treće generacije Speed programa. Najmlađe Speedice, okupljene u grupi od šest do osam godina, osvojile su prvo mjesto u kategoriji show formacije osnovci i treće kao mali tim. Prvo mjesto su zaslužile i djevojke iz mladež formacije u istoj disciplini, kao i mali tim u jazz te u suvremenoj disciplini u kojoj je potvrdio titulu državnog prvaka. Speed 2 bile su druge u obje discipline, dok su u kategoriji veliki tim, zajedno s najstarijim Speedicama, potvrdile prvo mjesto s državnog prvenstva.

Veliki uspjesi ostvareni su i u pojedinačnim nastupima, pa je tako Vita Herak dvostruka prvakinja u suvremenoj i jazz disciplini, jednako kao i Lana Brčić u kategoriji starija mladež. Emily Jakominić osvojila je srebro u suvremenoj disciplini, a Nika Brčić u jazzu. Treće mjesto u suvremenoj disciplini pripalo je Juliji Brajković. Viktoria Kalac je srebrna u suvremenoj disciplini u kategoriji osnovci, dok je Aria Gudić peta u kategoriji mlađa mladež. Sara Đukić je drugo mjesto osvojila u jazz i modern disciplini, Nina Puniš treće u suvremenoj, a Nika Jurišević u jazzu.

Vrijedno je spomenuti i da su se u finale natjecanja plasirale i Laura Kodrnja i Lara Brčić.

Parovi su također ostvarili sjajne rezultate. Na najvišu stepenicu pobjedničkog podija stale su Lana Zulijani i Nika Brčić u jazz disciplini, ponovno Lana Zulijani, ali s Anamarijom Posanović u suvremenoj disciplini te Antea Đukić i Sara Đukić u jazzu u kategoriji starija mladež. Zlatom je ovjenčan i mali tim odrasli, u sastavu Emili Ritoša, Nina Puniš, Lana Brčić, Sara Đukić i Antea Đukić.

Trenerice Chiara Sirotić, Emili Ritoša i Ivana Domazet te njihove asistentice Lana Brčić, Sara Đukić i Antea Đukić, koje u pripreme USB-ovki ulažu svo svoje znanje i bezgraničnu ljubav, iznimno su ponosne na sve plesačice, a ovom prigodom posebno na najmlađe, kojima je to bilo prvo predstavljanje pred sudačkom komisijom HSPS-a.

S natjecanja se mladi SPK USB Poreč vratio ispunjen ponosom i zadovoljstvom te bogatiji za novo dragocjeno iskustvo.

A budući da je svako sudjelovanje zahtjevno, ne samo sportski, već i financijski, na podršci od srca USB zahvaljuje Gradu Poreču, roditeljima plesačica, prijateljima i sponzorima kluba, bez kojih sve to ne bi bilo moguće.

Matej Bičvić i Ian Ryšlavy powerlifting

Porečani u Sloveniji: Matej Bičvić i Ian Ryšlavy osvojili nove medalje u powerliftingu

snijeg travanj 2024

VRIJEME: Snijeg, kiša i hladnoća. Očekuje se opet nagli skok temperatura