in

Porečanke iz MOT-a rasturile na Krku – Od 11 grupnih koreografija čak 10 osvojile nagrade

Plesačice Studija za izvedbene umjetnosti „MOT 08“ uspješno su sudjelovale na međunarodnom natjecanju „Island Dance competition“ koje se održalo u nedjelju 12.06.2022. u Malinskoj na otoku Krku.

Od 11 grupnih koreografija koje su izvele skupine: „Dolls“ , „Diamonds“, „Divas“, „Angels“  „Infinity“ i 3 sola nagrađeno je 10 koreografija.

Najmlađa skupina „Dolls“  izmamila je osmijehe na licima žirija te tako osvojila dva prva mjesta  u kategoriji contemporary modern  formation baby s koreografijom „Heaven“ i „Under the sea“ u kategoriji open formation baby.

Skupini „Dolls“ ovo je bilo prvo veliko međunarodno natjecanje na kojem su nastupile kao najmlađe članice udruge i  imale priliku predstaviti čak dvije koreografije koje su vrijedno vježbale kroz cijelu školsku godinu. Skupinu inače čine djeca od 5 godina.

Skupina „Diamonds“ osvojila je jedno prvo mjesto u kategoriji Contemporary modern  mini formation kids s koreografijom „Storm“ i jedno drugo mjesto s koreografijom „Minnie & Mickey u kategoriji Open formation mini kids.

Skupina „Divas“ osvojila je prvo mjesto za koreografiju „Photograph“ u kategoriji Contemporary modern formation kids.

Već iskusne plesačice iz skupine „Angels“ okitile su se jednim prvim i jednim drugim mjestom. Prvo mjesto su osvojile s koreografijom „Black Angels“ u kategoriji Contemporary modern formation kids a drugo mjesto za koreografiju „Mercy“ u kategoriji  jazz dance fomation kadet.

Drugo mjesto s koreografijom „Never enough“ u kategoriji Open group adult osvojile su plesačice iz skupine „Infinity“  i jedno treće mjesto u kategoriji jazz dance solo adult sa koreografijom „Woman“

Skupina „Flash mums“ osvojila je drugo mjesto u kategoriji Open group senior s koreografijom „Flash Mums“ i četvrto mjesto s koreografijom „Beggin“ u istoj kategoriji.

Solistice Antonia Sudaš, Rahela Domnik i Sandra Bošković su se uspješno predstavile u kategorijama jazz dance solo i contemprary modern solo.

Osim medalja, Studio za izvedbene umjetnosti Mot 08 je osvojio i voucher za kotizacije za plesno natjecanje „Master Dance Festival Lukec open“  koje će se održati u Brežicama u Sloveniji  u veljači 2023.

Studio za izvedbene umjetnosti čestita djeci plesačima udruge i njihovim voditeljicama Chiari Pisak i Aleksandri Hodak  na sjajnim rezultatima koji su rezultat vrijednog rada kroz cijelu školsku godinu. Čestitke idu i udruzi USB na ostvarenim rezultatima i podršci tijekom natjecanja.

Velika zahvala ide Gradu Poreču koji godinama podržava rad udruge a ovaj put i plaćanjem djelomične kotizacije, kao i poduzeću Vindija d.d. koji je donirao sokove djeci udruge.

Zahvala ide i roditeljima djeci plesačica koji su bili podrška tokom cijelog natjecanja i Srđanu Krvavcu koji je kao i uvijek svojim objektivom zabilježio svaki trenutak natjecanja, plesni pokret i emocije.

Udruga nastavlja sa redovnim radom još ovaj  tjedan a velika završnica  i prezentacija rada cijele školske godine bit će u ponedjeljak  20.06.2022. u 19.00 u Poreču u  kazališnoj dvorani. Ulaz je slobodan. Pozivaju se svi ljubitelji plesa da dođu na veliku završnicu.

Već četvrtu  godinu za redom udruga nastavlja s radom u sklopu plesnog ljetnog kampa kroz cijeli 7 mjesec.  

Oskar znanja za učenicu OŠ Tar-Vabriga

Tržnica na porečkom glavnom trgu - Foto Tanja Kocijančić

POREČ: Kreću tržnice domaćih proizvoda na trgu