in

Porečke kuglačice uvjerljivo svladale Rijeku

U subotu su kuglačice porečke Istre gostovale kod ekipe Rijeke i osvojile dva važna boda za nastavak borbe za jedno od prva tri mjesta koja direktno vode na europsku scenu, gdje su već niz godina stalne uspješne sudionice, doznajemo od trenerice Ružice Močibob.
Rezultat je bio 1:7 za Istru i s velikih 259 čunjeva viška.
Istranke su oborile 3.390 čunja, dok je domaća ekipa oborila 3.131 čunj.

Prvi par u sastavu Maja Nanić (578) i Valentina Pavlaković (591) odlično je otvorio utakmicu i već se tada dalo naslutiti u kojem će pravcu krenuti utakmica. Povele su s 2:0 i s 111 čunjeva viška. Drugi par čine Tatjana Bebić (549) i Nataša Ravnić (541), gdje Nataša pobjeđuje a Tatjana gubi, ali su ipak povećale višak čunjeva na 175. U trećem paru igrale su Marijana Liović (569) i Nikolina Pavlaković (562). Obje su pobijedile i tako dovele utakmicu na rezultat 1:7 za Istru s 259 čunja viška.
Najuspješnija igračica Istre bila je Valentina Pavlaković s 591 srušenim čunjem, a kod domaćih igračica najuspješnija je bila Gordana Balent s 538 srušenih čunja.

Koliko su kuglačice Istre bile superiornije govori i podatak da su sve pojedinačno oborile više čunjeva nego njihova naiuspješnija igračica.
Sljedeći vikend Istra gostuje na vrlo teškoj kuglani u Koprivnici protiv dobre ekipe Podravke, saznali smo od Ružice Močibob.


U mirovinu u idućih pet godina ide 500 liječnika, a nema ih tko zamijeniti

Istramet: Stiglo pogoršanje vremena, u ponedjeljak snijeg na Učki i Ćićariji