in

Istramet: Stiglo pogoršanje vremena, u ponedjeljak snijeg na Učki i Ćićariji

Foto: Istramet

Nakon vrlo hladnog jutra, već tijekom dana osjetno je zatoplilo uz jugo i jugozapadnjak. Najniža temperatura zraka jutros je zabilježena u Ivolima kraj Pazina gdje je bilo -6,9 °C. U Buzetu je izmjereno -6,3 °C, Pazinu -5,5 °C, a hladno je bilo i ponegdje uz obalu. Izdvojimo Pomer s -3,1 °C, objavio je večeras Iatramet.

Zahvaljujući jugozapadnom i južnom vjetru, temperature zraka porasle su do 12 °C koliko je izmjerila naša postaja u Puli. Na Kvarneru je još i toplije, primjerice u Senju je izmjereno 13 °C. Jugo najjače puše u Labinu na Fortici gdje udari dostižu 19,4 m/s.

U prvom dijelu ponedjeljka južni vjetar postupno će okrenuti na sjeverozapadnjak i sjeverac uz pad temperature zraka. Na Učki i Ćićariji padat će snijeg uz stvaranje pokrivača.

Snježna granica snizit će se na oko 600 metara nadmorske visine, a tijekom poslijepodneva sa sekundarnim oborinskim valom pahulje nakratko mogu zalepršati i u središnjoj Istri i riječkom zaleđu iznad 300
metara nadmorske visine, no veća snježna iznenađenja nisu izgledna.

Postupno smirivanje stiže u večernjim satima s burom, ali već u noći na četvrtak na vidiku je utjecaj nove ciklone, piše Istramet.

Porečke kuglačice uvjerljivo svladale Rijeku

Danas bez struje dijelovi Nove Vasi i Musaleža