in

Porečke odbojkašice prvakinje Istre

Juniorke odbojkaškog kluba Poreč osvojile su naslov prvakinja Istarske županije na završnom  turniru koji se odigrao u Puli. Sudjelovale su ekipe OK Funtana – Vrsar, OK Pula, OK Veli Vrh i  OK Poreč koje su plasman na finalni turnir izborile nakon odigranih utakmica u grupama sjever i jug Istarske Županijske lige.

U prvom polufinalu je pobijeđena ekipa domaćina OK Veli Vrh rezultatom 2:0 (25:14; 25:18) , dok je OK Funtana-Vrsar nakon odlične igre nažalost izgubila od ekipe OK Pula sa 2:1 (23:25; 25:15; 15:13).
U utakmici za treće mjesto djevojke OK Funtana -Vrsar pokazale su da su pomalo nezasluženo izgubile polufinale, te su dobrom i sigurnom igrom pobijedile ekipu domaćina OK Veli Vrh.

Utakmica finala donijela je na trenutke odličnu i neizvjesnu utakmicu. Ekipe su prikazale odličnu igru u kojoj su Porečanke pokazale da su trenutno ipak bolje, te pobijedile 3:0 (25:16; 25:23; 25:21) ekipu OK Pula.
Vrijedi istaknuti da je ove godine prvi puta nakon više godina na juniorskom prvenstvu Istre sudjelovalo čak 8 ekipa, da su Porečkanke osvojile prvenstvo bez izgubljenog seta, te što je najbitnije – ove godine je ekipa Poreča nastupila s gotovo potpuno novom postavom (8 igračica).
Ekipe Poreča i Pule su ovim stekle pravo sudjelovanja na finalnom turniru regije koji će se odigrati tijekom siječnja u Rijeci protiv ekipa HAOK Rijeka CO i ŽOK Drenova, s kojeg će dvije prvoplasirane ekipe steći pravo sudjelovanja na prvenstvu Hrvatske krajem mjeseca siječnja 2020 godine.


Poreč je nastupio u sastavu: Nina Boras, Antonia Hrvatin, Deni Brajković, Ema Poropat, Lea Banko, Rebecca Scoria, Mateja Vekić, Erika Momić, Larisa Pauletić i Helena Plazinić.

IzvorOdbojkaški klub Poreč

Nova demografska odluka: POREČ će svojim građanima subvencionirati kupnju stana

Mjesec borbe protiv ovisnosti: Što su to nesupstancijalne ili ponašajne ovisnosti? Posljedice su vrlo ozbiljne!