in

Porečki biciklisti na utrci XCM Plitvice Valleys-Rakovica: Matea Močibob i Dijana Benković sjajne

Foto Biciklitički klub Poreč

U subotu 13.05.2023. održalo se 3. izdanje XCM Plitvice Valleys – Rakovica sa startom i ciljem u mjestu Grabovac.
Natjecatelji su mogli birati dugu ili kratku stazu. Kratka staza 36 km i 800 m nadmorske, protezala se makadamskim roling hillsom i dugim usponom s pogledom na Plitvičke doline i Golu Plješivicu. Zatim  je slijedio “mega” spust kroz šumu vlakama i tehničkim singlicama kroz pitoreskni Jelov klanac prema cilju u Grabovcu s još ponešto izmjena terena asfalt, makadam, šumski put.

Dugu stazu 55 km i 1250 m nadmorske, na dan utrke organizator je skratio za 3 km jer dio staze nije bio prohodan radi velikih količina oborina u danima prije utrke. Ona se razdvajala od kratke na 30-om kilometru i uspinjala na Zvjerinjak s kojeg je pucao predivan pogled na ono pred nama. Nakon asfaltne dionice poljima Plitvičkih dolina, izmjenjivala se podloga i konfiguracija terena te se staza završila single labirintom.
Loša vremenska prognoza, velika količina oborina nekoliko dana prije utrke te mokar, blatan i sklizak teren obeshrabrilo je mnoge natjecatelje tako da se na startu okupilo 60-tak natjecatelja iz Hrvatske.

Velike čestitke Matei Močibob iz Biciklitičkog kluba Poreč koja je vozila dugu stazu i bila najbrža žena te u kategoriji žene U30 osvojila 1. mjesto.
 
Njena klupska kolegica Dijana Benković također je vozila dugu stazu i u kategoriji žena 40+ osvojila 2. mjesto.
 
Članovi BK Poreč koji su također nastupili i uspješno odvozili maraton su Diego Žužić na dugoj stazi i Robi Grižančić na kraćoj stazi.
 
-Velike pohvale BK Crna kraljica Plitvice na organizaciji i odličnoj stazi, objavio je Biciklistički klub Poreč /Club ciclistico Parenzo.

Ilustracija - Foto Policijska uprava bjelovarsko-bilogorska

Radari u Istri u srijedu 17. svibnja 2023.

Foto Ravnateljstvo civilne zaštite MUP-a

Upozorenje HAK-a: Brojne ceste zatvorene, negdje prijete odroni