in

Porečki Maximvsi okitili se medaljama na prvenstvu u atletskim višebojima

Foto Atletski klub Maximvs

U subotu je na riječkoj Kantridi održano prvenstvo Kvarnera u atletskim višebojima. Mlađi kadeti i mlađe kadetkinje natjecali su se u troboju (skok u vis, bacanje kugle i 400 metara), kadeti i kadetkinje u četveroboju (100 metara, skok u vis, bacanje kugle i 800 metara), dok su mlađi juniori i mlađe juniorke svoje snage odmjerili također u četveroboju, ali u drugačijim disciplinama. Mlađi juniori (200 metara, skok u dalj, koplje i 1500 metara), mlađe juniorke (200 metara, skok u vis, kugla i 800 metara).

Foto Atletski klub Maximvs
Foto Atletski klub Maximvs

Neki od njih su se po prvi puta okušali u pojedinim disciplinama i uvjerili se kako je atletika kao bazični sport u isto vrijeme jednostavna, ali i izrazito zahtjevna. Termin “atletičnost” koji se koristi u svakodnevnom sportskom žargonu na ovakvom natjecanju dobija svoj puni značaj. Pravi atletičar mora biti u isto vrijeme brz, jak, skočan i spretan. Višeboj je definitivno disciplina u kojoj pobjeđuju najspremniji i najbolji, odnosno oni koji imaju podjednako dobro razvijene motoričke i funkcionalne sposobnosti.

Porečki Maximvsi opet su pokazali kako u klubu imaju svestrane pojedince spremne na sve natjecateljske izazove. Osvojili su tri medalje, od kojih jedna zlatna Luce Vinkerlića i dvije srebrne Asie Pol i Hane Mršić. Velika nada kluba Francesca Bernobić završila je kao čevtrta u svojoj kategoriji, te joj je medalja izmaknula za samo 4 boda, javili su iz Atletskog kluba Maximvs.

Foto Atletski klub Maximvs
Foto Atletski klub Maximvs

uzrona žena antonia budak Photo: Vjeran Zganec-Rogulja/PIXSELL

Supetarka Antonia Mrzlić Budak najuzornija hrvatska seoska žena

Eko akcija

POREČ: Uspješna eko akcija „Ča sa škovacama“ u luci – more „oslobođeno“ za 5 kubika smeća