in

Porečki Maximvsi uspješni na juniorskom prvenstvu Hrvatske

Foto Atletski klub Maximvs

Najbolji mlađi juniori i mlađe juniorke održali su jučer svoje dvoransko prvenstvo Hrvatske u zagrebačkoj atletskoj dvorani u organizaciji AK Agram, a najuspješniji pojedinci današnjeg natjecanja bili su Janko Kišak i Niko Kožul. Janko Kišak je osvojio dva pojedinačna naslova i to na 60 m prepone-0,914 s novim dvoranskim mlađejuniorskim rekordom 8,03 te u skoku u vis. Niko Kožul je također osvojio dva pojedinačna naslova prvaka Hrvatske i to na 400 m i na 800 m te još jedan u štafeti 4×400 m.

Porečki Maximvsi imali su troje predstavnika i svi su odradili odlične nastupe. Andrea Matić se konačno nakon duge borbe s ozljedama vratila na velika natjecanja, te u utrci na 60 metara popravila svoj osobni rekord, istrčavši tu dionicu za 8,08. Nedostajale su joj samo 4 stotinke da uđe u finale, te još jednom popravi svoje vrijeme, ali je i sa ovim vremenom na kraju završila kao 8. Luca Vinkerlić je nastupio u 2 discipline (skoku u vis i 60 metara sa preponama). U skoku u vis je preskočio svoj osobni rekord 173 cm, isto kao i trećeplasirani, međutim prethodne dvije visine rušio je u prvom pokušaju, pa je tako nažalost ostao bez medalje.

U utrci na 60 metara sa preponama držao se cijelo vrijeme na 3. poziciji, ali je na predzadnjoj preponi vodeći u utrci Janko Kišak zakačio preponu, koja je uletjela u Lucinu stazu te ga omela i tu je izgubio borbu za 3. mjesto. Ostaje žal za medaljama koje su promaknule za treptaj oka, ili za koji milimetar, ali to je atletika i ona je u svoj svojoj ljepoti u isto vrijeme prekrasna i nemilosrdna, te ne prašta niti najmanje pogreške. Nastupio je i kadet Oliver Bilić u skoku u vis te zauzeo ukupno 10. mjesto sa preskočenih 158 cm.

Izvor Atletski klub Maximvs Poreč

Foto Pixabay voda špina

U ponedjeljak, 21. veljače, bez vode Kadumi

Nova pobjeda kuglačica porečke Istre