in

Porečki Running Fox drugi u Hrvatskoj. Ivan Diklić državni viceprvak u trailu

Foto Running Fox Poreč

Ovaj vikend održao se Žumberak trail, renomirani trkački događaj koji je ove godine okupio ukupno 619 trkača. Ovogodišnji Žumberak trail bio je i domaćin Prvenstva Hrvatske u trail trčanju na izrazito zahtjevnoj stazi od 82,5 kilometara. Sportsko rekreacijski klub Running Fox nastupio je sa svojom seniorskom ekipom u sastavu Ivan Diklić, Marko Gržetić i Maksimilian Korotaj i osvojio fantastično drugo mjesto u ekipnom poretku, dodavši tako još jedan pehar nedavno osvojenom trećem mjestu na Prvenstvu Hrvatske u planinskom trčanju koje se održalo u srpnju na Medvednici.

Foto Running Fox Poreč
Ivan Diklić – Foto Running Fox Poreč

Ivan Diklić ostvario je veliki uspjeh istrčavši utrku od 82,5 kilometara za 10 sati i 16 minuta, što mu je donijelo titulu viceprvaka Hrvatske u trail trčanju. To je ujedno i prva pojedinačna medalja sa državnih natjecanja za SRK Running Fox.

U sklopu Žumberak traila održale su se još tri utrke, na 8, 15 i 42 kilometra. Na 15 kilometara nastupio je Marijan Dželalija zauzevši 37. mjesto od 279 natjecatelja. Na utrci dugoj 42 kilometra nastupili su Matija Lisec i Maksim Jerman (25. mjesto). Matija Lisec pobijedio je s rezultatom 4 sata i 54 minute, obranivši tako prošlogodišnje prvo mjesto.

Svi rezultati mogu se pronaći na: https://www.stotinka.hr/hrv/dogadjaj/1533

Foto Running Fox Poreč
Matija Lisec u sredini – Foto Running Fox Poreč

Foto Vlada RH

Plenković o pomoći zbog poskupljenja: Mjere će biti pažljivo kalibrirane

Ilustracija Policijska uprava istarska bicikl

Teško ozlijeđeni biciklisti kod Vrsara i Pule