in

Predsjednik Milanović u Poreču: Mladim ljudima omogućiti što više sporta, sportom se treba baviti

Predsjednik Milanović na otvaranju Europskog karate prvenstva u Poreču

Hrvatski karate savez i Republika Hrvatska domaćini su u organizaciji 56. Europskog seniorskog prvenstva u karateu i parakarateu koji je danas svečano otvoren u porečkoj sportskoj dvorani Žatika. Na otvaranju je bio i predsjednik Zoran Milanović.

Predsjednik Milanović na otvaranju Europskog karate prvenstva u Poreču

Natjecanje na kojem je akreditirano 1.200 osoba, od toga je 646 natjecatelja iz 47 država -predstavlja jedan od najvažnijih sportskih događaja u Republici Hrvatskoj ove godine, a značajno je i po tome što je ujedno i posljednji kvalifikacijski turnir pred Olimpijske igre u Tokiju, gdje će karate po prvi put biti zastupljen kao olimpijski sport.

Predsjednik Milanović izrazio je zadovoljstvo što je karate dobilo olimpijski status.

Ovo je jedan ozbiljan i popularan sport, rasprostranjen već desetljećima i tek sada su dobili olimpijski status. Želim im da ga zadrže i da se ne nađu u situaciji kao klasično grčko-rimsko hrvanje, koje je temelj olimpijade, a skoro je ostalo bez statusa“, rekao je predsjednik Milanović u izjavi za novinare.

Predsjednik Milanović na otvaranju Europskog karate prvenstva u Poreču

Govoreći općenito o sportu predsjednik Milanović rekao je da se sportom bavio cijeli život. „Sada manje, jer čovjek mora znati gdje mu je granica. Kada dođete u određene godine treba malo usporiti, ali nikada prestati. Sportom se treba baviti“, rekao je Milanović uputivši poruku svojim prijateljima, vršnjacima, koji su se počeli baviti sportom nakon četrdesete godine. Poručio im je da budu posebno oprezni jer je kod njih jako puno žara, ali tijelo ima svoje granice.

Organizacija ovako velikih natjecanja u Hrvatskoj i Poreču jako puno znači, istaknuo je. „Dvorana Žatika, sagrađena 2009. godine za rukometno prvenstvo upravo i služi ovakvim stvarima. Moj savjet je – sve više sporta za mlade ljude!“, poručio je predsjednik Milanović.

Predsjednik Milanović na otvaranju Europskog karate prvenstva u Poreču

Nakon predstavljanja zemalja sudionica Prvenstva na svečanom otvaranju govorili su predsjednik Hrvatskog karate saveza Davor Cipek, gradonačelnik Poreča Loris Peršurić, državni tajnik u Ministarstvu turizma i sporta Tomislav Družak i predsjednik Svjetske i Europske karate federacije Antonio Espinosa.

Uz predsjednika Milanovića na otvaranju 56. Europskog seniorskog prvenstva u karateu i parakarateu bio je povjerenik Predsjednika za sport Željko Jovanović, objavio je Ured predsjednika na svojim web stranicama.

U sklopu programa otvorenja Europskog karate prvenstva prikazana je i demo
točka borilačkih vještina u izvedbi Antiterorističke jedinice Lučko.

FOTO: Ured predsjednika Republike Hrvatske / Ana Marija Katić

Predsjednik Milanović na otvaranju Europskog karate prvenstva u Poreču

Vatrogasci Poreč zapošljavaju – evo koji su uvjeti potrebni

Silvio Kutić iz Infobipa postao počasni doktor pulskog sveučilišta