in

Prvo izdanje utrke MARunČANA – Zakasnio na start i pobijedio. Najbrža Vedrana Kliman

Pobjednici 1. trail utrke MARunČANA 10K

Jučer u 10 sati startali su natjecatelji na prvom izdanju MARunČANA Trail 10K utrke. Startali su iz Krnice, a zatim je trasa išla preko Raklja do Krničkog porta i natrag do Krnice. Ovu zahtjevnu stazu istrčali su dobro pripremljeni natjecatelji jer je završni uspon bio vrlo zahtjevan, budući je nadmorska visina koju je trebalo savladati iz Krničkog porta prema Krnici bila skoro 200 metara. Organizatori su pripremili stazu koja je u početku nudila većinom nizbrdice, ali su na kraju do izražaja došli najizdržljiviji.

Načelnik Predrag Pliško s najbržim natjecateljicama
Načelnik Predrag Pliško s najbržim natjecateljicama

U konkurenciji istinskih zaljubljenika u ovakav tip natjecanja titulu najbržeg je osvojio Christian Gallo s rezultatom 46:10. Zanimljivo je da je zakasnio na start, ali je uspio dostići prvu dvojicu do Krničkog porta i ekstremnim naporom uspio prestići drugoplasiranog Elvisa Catelu i trećeplasiranog Manuela Miloševića na završnom usponu.
Sličnu dramu nismo doživjeli u ženskoj konkurenciji gdje je prvoplasirana Vedrana Kliman, peta u ukupnom poretku, ostavila konkurenciju iza sebe više od dvadeset minuta. Drugoplasirana je Dunja – Buha Martinčić, a treću je poziciju zaslužila Kristina Žmak.

Ova je utrka bila uvodni dio manifestacije Smotra vina i maslinovih ulja koja se danas, 24. travnja, održava u Krnici u 17 sati. Domaćini ovog vikend programa su Općina i Turistička zajednica Marčana, javili su nam iz marčanskog TZ-a.

policija pixabay

Teško ozlijeđena na pješačkom prijelazu. Udario je 79-godišnjak

Nataša Ravnić kuglanje poreč

Poreč: Nataša Ravnić seniorska prvakinja Hrvatske