in

RK POREČ: Saša Krajinović novi predsjednik

Novi predsjednik drugi s desna - Foto Grad Poreč

Novi predsjednik Rukometnog kluba Poreč je Saša Krajinović, odlučeno je nakon jučerašnje izborne Skupštine održane u dvorani Žatika.

Prije same izborne sjednice održan je izbor verifikacijskog povjerenstva, predložene su i jednoglasno usvojene sve točke dnevnog reda, među kojima su se našli izvještaji Upravnog i Nadzornog odbora o radu kluba, izbor radnog predsjedništva, izbor predsjednika, zamjenika predsjednika, članova Upravnog i Nadzornog odbora.

Novi predsjednik drugi s desna - Foto Grad Poreč
Novi predsjednik drugi s desna – Foto Grad Poreč

Dosadašnji predsjednik kluba Roland Fable, u svom je izvještaju o radu istaknuo financijsku stabilizaciju kluba, te odličan rad i rezultate u svim kategorijama kluba.

S obzirom da je Fableu istekao četverogodišnji mandat, obrazložio je sazivanje sjednice u potrebi za izborom novog predsjednika kluba za sljedeće mandatno razdoblje. Uz jednoglasnu odluku Skupštine kluba, za novog je predsjednika RK Poreč izabran Saša Krajinović i sam nekadašnji igrač RK Poreč.

Na skupštini je istaknuto da su financijska stabilnost, te pomno planiranje usprkos COVID-19 godinama i problemima u gospodarstvu, dozvolili nesmetan rad kluba te uredno izvršavanje svih preuzetih obaveza. Klub se istaknuo kao organizator velikih manifestacija i kao pravi promotor Poreča kao grada sporta. U sportskom smislu za istaknuti je da je RK Poreč godinama u vrhu hrvatskog rukometa i stalni član Lige za prvaka već šest godina zaredom, a za odličan rad u školi rukometa dokazali smo kao jedini klub koji je nastupio u svim dobnim kategorijama na završnicama Prvenstva Hrvatske, zaključio je Fable u izvještaju.

Krajinović se u svom obraćanju zahvalio svima na izboru. Najavio je i kako će nastaviti raditi na tome da RK Poreč zadrži i ojača svoju poziciju kao jednog od klubova koji se nalaze u samom vrhu hrvatskog rukometa, kao i u njegovanju rukometne tradicije Poreč, i to već od najranije dobi, pa stoga uskoro u Poreču i kreće projekt, u suradnji s Gradom Porečom-Parenzo i Hrvatskim rukometnim savezom „Rukomet u vrtićima“, za koji će ovaj tjedan potpisati Sporazum.

Zahvale su upućene i Gradu i gradonačelniku Lorisu Peršuriću na velikoj podršci i pomoći, kako su samom radu kluba, tako i u organizaciji manifestacija, na kojima RK Poreč nerijetko gostuje.

Osim toga, na Skupštini,je Eduard Džoni potvrđen za potpredsjednika kluba, Saša Krajinović, Eduard Džoni, Marjan Ritoša, Davor Jelić, Ivan Požarić, Roland Fable i Simon Sluga članovi su Upravnog odbora, dok su u Nadzorni odbor ušli Elvis Salamun, kao predsjednik, te članovi Vladimir Grubor i Tim Thoss.

Uz već poznata imena povezana s porečkim rukometom, vodstvo kluba je sa zadovoljstvom predstavilo i novog člana Upravnog odbora, ujedno i hrvatskog nogometaša, reprezentativca i igrača bugarskog Ludogoreca, Simona Slugu.

Novom predsjedniku RK Poreč i članovima vodstva čestitao je porečki gradonačelnik Loris Peršurić, te pritom zahvalio na dosadašnjem uspješnom vodstvu i radu kluba.

– Poreč stvarno živi sport, Vi ste najbolji primjer. Iako imamo jako velik broj rekreativaca i profesionalnih sportaša, s obzirom na broj stanovnika nerijetko slavimo uspjehe naših sportaša, pogotovo rukometaša kako na domaćim tako i europskim natjecanjima. Drago mi je i vjerujem da će se ova suradnja nastaviti i ojačati na obostrano zadovoljstvo, rekao je gradonačelnik.

Izvor Grad Poreč

stop palica auto policija

Žena maltretirala djevojku. Telefonski je uznemiravala, oštetila prozor i vrata stana…

Dječji koncert u Raklju - Foto Dječji vrtić Vrtuljak

Dječji koncert u Raklju: Sveta Luce – žarko sunce malih Pčelica kao dar za blagdane