in

Rukometaši Poreča izgubili od Sesveta

Foto RK Poreč

Rukometaši Poreča poraženi su od Sesveta u četvrtfinalu Kupa Hrvatske 20:22 (9:9). U borbenoj utakmici gostujuća momčad iskoristila je greške Poreča te na kraju slavila iako je Poreč ima priliku i za nešto više. Momčad Ilije Lovrinovića sada se okreće nastavku Lige za prvaka u sklopu čijeg četvrtog kola već u nedjelju, 23. svibnja, dočekuje Dubravu.

Utakmica je krenula čvrsto s obje strane uz dobru obranu pa je tako nakon prvi deset minuta utakmice na semaforu bilo tek 3:3. Mali broj golova pokazuje kako se igralo,a do prvog većeg odvajanja stiže Poreč koji preko kontre Luke Moslavca i brzog gola Antonija Pribanića odlazi na +2 (5:3). Imao je Poreč i dvije prilike za dodatno odvajanje, nakon obrane Ivana Vekića, ali izgubljene lopte su to spriječile. Sesvete su se mučile u postizanju zgoditaka i bile su sedam minuta na istom rezultatu.

Napokon post prekida Leon Strbad za 4:5, a na njega se nadovezuje Darko Krndelj koji s tri uzastopna gola odvodi Sesvete na 7:5. Poreč se nikako nije mogao probiti i upao je u svoju crnu rupu koji je trajala 12 minuta. Napokon do gola stiže Moslavac, a uz obranu Erika Krbavčića u napadu je efikasan Filip Glavaš koji poravnava na 8:8 u 27. minuti. Pri izjednačenom rezultatu se otišlo i na odmor (9:9).

U uvodnim minutama nastavka susreta Poreč je preko serije 2-0 Moslavca pobjegao na 12:10, no to se vodstvo nije dugo zadržalo te su Sesvete preko Daniela Vusića u 42. minuti vratile na 13:13. Ponovno su domaći igrači zaredali dvije pogreške pa su gosti povezali dva nova gola za 15:13. No, i Poreč uzvraća strelovito pa je samo minutu kasnije ponovno bilo 15:15.

Zadnjih deset minuta gledali smo borbenu utakmicu u kojoj su prednost imale Sesvete od +2, ali Porečani su u 55. minuti preko Glavaša stigli na 18:19 što je natjeralo Sesvete na minutu odmora. Zadnjih pet minuta velike borbe moglo je biti svakakvog ishoda, Poreč je imao i napad za remi, no nesmotrenost Sesvete kažnjavaju za zaključnih 22:20 vrijednih završnice Kupa Hrvatske.

Kod Poreča najefikasniji bio je Filip Glavaš s osam pogodaka, dok je Luka Moslavac upisao njih sedam. Ivan Vekić i Erik Krbavčić na golu su upisali sedam obrana. U redovima Sesveta najbolji su bili Daniel Vusić s pet te Darko Krndelj s četiri zgoditka, dok je Filip Perić zaustavio sedam lopti.

Kup Hrvatske, četvrtfinale:
RK Poreč – MRK Sesvete 20:22 (9:9)

Poreč: Krbavčić 2 (2+0), Vekić 5 (5+0); Muranović, Mataija, Medved, Petrov, Moslavac L., 7 Rađaković 1, Čipraka, Plovanić, Moslavac K., Ikanović 1, Vinković, Glavaš 8, Pribanić 2, Ljubić 1
Sedmerci: 4/5
Isključenja: 6 minuta (Petrov 2, Ikanović 2, Glavaš 2)

Sesvete: Perić 7 (6+1), Kahlina; Krndelj 4, Topić, Potnar, Žaja 3, Matić, Papić 1, Strbad 1, Vusić 5, Šuker, Krešić 1, Štrković, Gavrić 3, Sirotić 2, Finek 2
Sedmerci: 1/1
Isključenja: 10 minuta (Topić 2, Potnar 2, Žaja 2, Vusić 2, Krešić 2)

korona covid

Istra – U četvrtak dvoje novozaraženih, smanjuje se broj hospitaliziranih

NOVIGRAD: Članovi SRK-a ERIK RADIN iz mora izvukli stolice, kauč, čaše, boce, cijevi, gume…