in

NOVIGRAD: Članovi SRK-a ERIK RADIN iz mora izvukli stolice, kauč, čaše, boce, cijevi, gume…

Sportsko ribolovni klub Erik Radin iz Novigrada u nedjelju je organizirao eko akciju čišćenja podmorja na Mandraču i gradskoj plaži do lukobrana.

Kako nam kažu organizatori, sudjelovali su samo članovi kluba zbog covid-mjera. Ukupno ih je bilo 25 koji su si dali truda i iz mora izvukli toliko smeća da su napunili jedan spremnik.

Nažalost, tog su dana bili loši vremenski uvjeti. Zbog južine i velike količine vode koja se slijeva iz rijeke Mirne u more voda je bila jako mutna, tako da je vidljivost ispod površine mora bila jako loša. Naposljetku to je otežalo rad a na nekim mjestima i onemogućilo čišćenje. Od smeća izvukli su svašta: čaše, boce, limenke, ribarske mreže, stolice, kauč, reklame, cijevi, razne plastične predmete…

Zadnja eko akcija koju su održali bila je u rujnu 2020.

-Htjeli bi se zahvaliti svim građanima koji su se javili i htjeli sudjelovati u našoj eko akciji, ali zbog covid situacije nisu mogli.

Akcija je organizirana u sklopu projekta “Festival mora”, u okviru mjere “Provedba strategija lokalnog razvoja – operacije koje podupiru FLAG-ovi”, za programsko razdoblje 2014.-2020., poručili su iz SRK-a Erik Radin koji će s ovakvim aktivnostima nastaviti.

Rukometaši Poreča izgubili od Sesveta

POREČ: Sonja Rajko jedina istarska predstavnica na državnom natjecanju iz hrvatskog jezika