in

POREČ: Rukometni podmladak uspješniji od Buzećana i Labinjana

Nakon poduže stanke zbog epidemiološke situacije, na teren se napokon vratila naša U17 momčad. U svojoj dvorani Veli Jože ugostili su Rudar Labin i Buzet u sklopu odgođenog 3. i 4. kola 1. HRL – Regija 1.

U prvoj utakmici dana Porečani su uvjerljivo svladali Rudar Labin 29:19 (12:7). Naši dečki s 3-0 su otvorili susret, a Labin je svoj gol čekao sve do 4. minute utakmice. Tu prednost od starta susreta Poreč je držao cijelo poluvrijeme uz golove Petra Brkića i Martina Sebastiana Boke pa se na odmor otišlo pri +5. U nastavku su im se pridružili Luka Malinarich i Kristijan Popović. Kod suparnika najraspoloženiji bio je Niko Franković, pogotovo u drugom poluvremenu. Porečki sastav pokazao je dobru igru i na kraju slavio s deset golova prednosti.

Petar Brkić sa šest golova predvodio je Poreč, po njih pet zabili su Kristijan Popović, Luka Malinarich i Matteo Knapić,tri puta zabio je Martin Sebastian Boka, dva gola upisali su Diego Jelić i Arian Lugar, dok je Tin Kolar postigao jedan zgoditak.

Druga utakmica dana bila je nešto zanimljivija. Unatoč početnom vodstvu Poreča, Buzet je ubrzo preokrenuo i serijom 5-0 preokrenuli na 6:3 zaključno s golom Ive Flege. Bilo je to vrijeme za porečki time-out koji je dobro došao momčadi. Napad je proradio i obrana je bila dobra na čelu s vrlo raspoloženim vratarom Gabrielom Pratljačićem, a s dva gola Ariana Lugara poravnalo se na 8:8, a do odlaska na odmor Lugar je zabio i za vodstvo Poreča 11:10. U nastavku Buzet je teško pratio tempo naših dečkiju koji su u 40. minuti imali +5. Momčad Matije Rađakovića sigurno je privela susret kraju za slavlje 24:19.

Arian Lugar predvodio je Poreč s deset pogodaka, Martin Sebastiano Boka postigao ih je četiri, dva su zabili Luka Malinarich, Matteo Knapić i Petar Brkić, a po jedan Gregori Cvek, Tin Kolar, Valentino Korpar i Edi Peloža.

VRSAR: Na današnji dan rođen Dušan Džamonja

MARKO FERENAC, načelnik Vižinade o koroni, investicijama i sezoni: „U planu projekti kojima želimo privući mlade obitelji“