in

Startao biciklistički ISTRIA GRANFONDO – Pogledajte koje će ceste po Istri biti zatvorene

Zabilježite datume 18. – 20.10. 2019. i prijavite se na međunarodni biciklistički maraton Istria Granfondo. Osmo izdanje maratona ISTRIA GRANFONDO odvija se ovog vikenda sa startom i ciljem u Umagu i Novigradu.

Danas, 19. listopada, voze se dionice za kondicijski spremnije bicikliste koji su mogli birati između 94 km duge dionice Istria Granfondo Small i 119 km duge dionice Istria Granfondo Classic. Granfondo Classic prolazi i središnjim dijelovima istarskog poluotoka i vraća se natrag u Sjeverozapadu Istru. Obje su počele i završavaju u turističkom kompleksu Stella Maris, tik uz umaški ATP stadion.

Evo kojim se dionicama vozi danas: Umag-Dajla-Brtonigla-Nova Vas-Ponte-Porton-Vižinada-Tićan-Karojba-Livade-Oprtalj-Šterna-Mlin-Završje-Livade-Oprtalj-Šterna-Kaštel-Grupija-Umag.

Promet će se na pojedinim cestama zatvoriti oko 30-40 minuta, a potom će se usporeno voziti, sve dok ne prođe i zadnji biciklist, odnosno policijsko vozilo u pratnji.

Nedjeljna rekreativna biciklijadaIstria Granfondo Family & Gourmet Tour provest će vas Novigradom i okolicom, uz more, maslinike i vinograde stazama od 25 km. Sudionici biciklijade će uživati u pogledima i kušanjima istarskih jela na okrepnim stajalištima.

Maraton koji je lani okupio čak 450 biciklista iz 15 zemalja, preko 300 članova u organizaciji, 150 volontera, kao i članove raznih biciklističkih reprezentacija ove godine donosi 67 nagrada za najbolje bicikliste.

VIŽINADA: ELVIS GERŽINIĆ pobijedio – On je SUPER TATA ANIMATOR

Uspjeh ovisi o vama – predavanje Ive Belé 19. listopada u Poreču