in

Stručno savjetovanje u Sv. Petru u Šumi o digitalizaciji i informatizaciji sporta kao alatu za izgradnju infrastrukture

Foto Općina Sveti Petar u Šumi

Stručno savjetovanje u Svetom Petru u Šumi: „Digitalizacija i informatizacija sporta kao alat za poboljšanje sustava financiranja i izgradnju sportske infrastrukture na razini JLPRS“ u organizaciji Uprave za šport Ministarstva turizma i sporta.

savjetovanje sveti petar u šumi digitalizacija sportaa
Foto Općina Sveti Petar u Šumi

U četvrtak, 2. prosinca, u Hrvatskoj kući od kobasica u Svetom Petru u Šumi održano je drugo u nizu stručno savjetovanje s ciljem boljeg upravljanja i iskoristivosti različitih financiranja u sustavu sporta na razini lokalne i regionalne (područne) samouprave te upoznavanja s dinamikom i značajem provedbe Nacionalnog programa športa 2019. – 2026. Stručno savjetovanje se održalo u dva dijela, za predstavnike općina, gradova i županija i za pravne osobe u sustavu sporta.

Foto Općina Sveti Petar u Šumi savjetovanje digitalizacija sporta
Foto Općina Sveti Petar u Šumi

Ravnatelj Uprave za sport Krešimir Šamija istaknuo je značaj donošenja prve strategije u području sporta, Nacionalnog programa športa 2019. – 2026., koja je dodatno uporište za poboljšanje sustava sporta. Implementacijom dosad nerealiziranih mjera iz nacionalne strategije napravit će se poboljšanja u području financiranja sporta, kategorizacije sportova, prava sportaša, poticanja zdravstveno-usmjerenog tjelesnog vježbanja i još boljeg upravljanja sustavom. Tijekom stručnog savjetovanja načelnik Općine Sveti Petar u Šumi prezentirao je izgradnju projekta “Sportski centar – Sveti Petar u Šumi” kao primjer  dobre suradnje i pozitivne prakse na prostoru Istarske županije.

U sklopu stručnog savjetovanja predstavljene su mogućnosti koje lokalne i regionalne (područne) samouprave imaju apliciranjem na natječaje Ministarstva turizma i sporta, kao i na korištenje europskih sredstava te koji su alati kako unaprijediti financiranje i funkcioniranje sustava sporta na lokalnoj razini. Obrađene su teme poput informacijski sustav u sportu, potpora lokalnom sportu iz državnog proračuna i EU sredstava, sportska infrastruktura u funkciji razvoja sporta na razini JLPRS, a kroz panel diskusiju otvorena je rasprava oko prezentiranih tema savjetovanja i otvorenih pitanja. 

Na savjetovanju su prezentirana iskustva i primjeri dobre prakse iz Sv. Petra u Šumi  i CRO race biciklističke utrke, priopćeno je iz Općine Sveti Petar u Šumi.

kaštelir jesen 2021 Foto Tanja Kocijančić

KAŠTELIR: Vijećnici donijeli odluku o zabrani izvođenja građevinskih radova u sezoni

opća bolnica pula

U pulskoj bolnici 16 zaraženih djelatnika – Hrstić: Teško ćemo se ovako riješiti virusa