in

U pulskoj bolnici 16 zaraženih djelatnika – Hrstić: Teško ćemo se ovako riješiti virusa

Foto Opća bolnica Pula

Istarski Stožer civilne zaštite u petak je objavio kako je tijekom jučerašnjeg dana testirano 495 uzoraka brisa, a oporavile su se 142 osobe, pa je u županiji trenutno više od tisuću pozitivnih na koronavirus. U Općoj bolnici Pula liječi se ukupno 80 zaraženih pacijenata, od kojih je 66 na Odjelu za infektologiju, a u respiracijskom centru 14 osoba. Od tih 14 osoba šest ih je na respiratoru, a među njima samo je jedna cijepljena, ali je s pridruženim bolestima.

U pulskoj bolnici zaraženo 16 djelatnika

Ravnateljica pulske bolnice Irena Hrstić upozorila je kako raste i broj zaraženih djelatnika u bolnici, pa je tako trenutno zaraženo zaraženo 16 zaposlenika, od toga jedan liječnik, sedam medicinskih sestara, jedan fizioterapeut, jedan logoped te šest nezdravstvenih radnika.

“Situacija nije nikako dobra, ljudi nam dolaze u bolnicu zaraženi već dva do dana, a nakon toga javlja se i cijela obitelj sa simptomima. Teško ćemo se riješiti virusa na ovakav način. Posljedice skrivanja kontakata mogu biti ogromne i kobne za funkcioniranje zdravstvenog sustava”, poručila je Hrstić za Hinu.

Foto Općina Sveti Petar u Šumi savjetovanje o digitalizaciji sporta

Stručno savjetovanje u Sv. Petru u Šumi o digitalizaciji i informatizaciji sporta kao alatu za izgradnju infrastrukture

gradska knjižnica poreč djed mraz ured

Djed Mraz otvara svoj ured u Poreču