in

TAR: LUKA KOŠETO osvojio zlato u bacanju vortexa u finalu Erste Plave lige u sklopu Hanžekovićevog memorijala!

Foto Erste Plava liga

Luka Košeto, učenik 4. razreda Osnovne škole Tar-Vabriga, nastupio je u finalu Erste Plave lige koje je održano 3. rujna na atletskom stadionu Mladost u Zagrebu u sklopu najstarijeg atletskog natjecanja u Hrvatskoj – Hanžekovićevog memorijala i osvojio sjajno prvo mjesto u bacanju vortexa!

Luka je u Puli izborio finale u bacanju vortexa i skoku u dalj. U Zagrebu je bacio vortex preko 39 metara, gotovo 4 metra više nego u kvalifikacijama, čime je osvojio 1. mjesto u kategoriji 4. razreda. U skoku u dalj bio je 11., prenijela nam je njegova mama Sandra.

Na kvalifikacijama koje su održane u osam hrvatskih gradova -Zagrebu, Rijeci, Osijeku, Puli, Zadru, Vukovaru, Kninu i Makarskoj – sudjelovalo je više od 3.500 učenika od 3. do 7. razreda. Učenici su se natjecali u različitim trkačkim, skakačkim i bacačkim disciplinama. Po dvoje iz svake discipline izborili su plasman u finalu.

-Luka je sretan zbog rezultata i pobjede, jer je to nagrada za trud i treninge. Luka je član Atletskog kluba Maximvs Poreč, no kako treninzi počinu tek u rujnu, najviše je trenirao s tatom Marjanom. U kolovozu je AK Medulin organizirao treninge za sve finaliste Erste Plave lige iz Pule pa je Luka putovao na treninge u Pulu. Treniranje u društvu ostalih finalista s trenerima Markom Milanovićem i Ivanom Radešićem Luki je pomoglo u ostvarenju boljeg rezultata u Zagrebu, pojasnila je mama Sandra.

Svi finalisti Erste Plave lige uveličali su otvorenje 69. Hanžekovićevog memorijala i zajedno sa Sandom Perković, Sarom Kolak i ostalim zvijezdama bili su dio tog natjecanja.

Simboličnim puštanjem balona otvorili su natjecanje, a nakon toga imali su mogućnost pratiti svjetske atletičare najvećeg atletskog natjecanja u Hrvatskoj.

NESTABILNA NEDJELJA: Više od 11.000 munja na jugu Istre u samo 2 sata

NOVI VRTIĆ UPISAO 70 DJECE – sve potrebe TARA i VABRIGE podmirene, nema nijednog djeteta na listi čekanja