in

TAR: Pobjednik Poreč Trophyja Talijan Filippo Fiorelli

Ulazak pobjednika u cilj u Taru

Pobjednik Fiorelli Filippo stigao na cilj Poreč Trophyja 2021. na krilima svoga tima Bardiani CSF Faziane Još jedan talijanski Pro Team s ovogodišnjeg Istrian Spring Trophiesa dopratio pobjednika do cilja današnjeg Poreč Trophyja u Taru. Među prvih 5 u borbi za cilj istaknuo se i mladi hrvatski profesionalac Antonio Barać, član tima domaćina.

Danas je održan 22. Poreč Trophy/Trofej Poreč – druga po redu utrka u sklopu Istrian Spring Trophiesa/Trofeji istarskog proljeća u kojoj je nakon gotovo 4 sata bicikliranja po 7 krugova od 22 km na cilj u Taru prvi stigao Filippo Fiorelli, član jednog od tri PRO Teama sudionika ovogodišnjeg Istrian Spring Trophiesa s vremenom 3:19:54.

Drugi je u cilj ušao Enrique Sanz Unzue, također član UCI Pro Teama Equipo Kern Pharma iz Španjolske, a treće mjesto izborio je Tilen Finkšt, predstavnik Slovenije i svog tima Continental Cycling Team Ljubljana Gusto Santic.

Među prvih pet koji su se odvojili iz pelotona za minutu prednosti i borili za cilj bio je i naš profesionalni biciklist Antonio Barać, predstavnik kluba organizatora Meridiana Kamen Team iz Pazina, što je odličan rezultat.

Direktor Istrian Spring Trophiesa, Ivan Črnjarić kod današnje utrke, osim izvanredne borbe u kojoj se istaknula i hrvatska ekipa jedinog profesionalnog biciklističkog kluba u zemlji, naglasio je i činjenicu da se ovogodišnje utrke poklapaju s procjenom Njemačke koja je upravo ovih dana Istru proglasila sigurnom zonom za svoje turiste:

Kako nam se prošle godine održavanje Istrian Spring Trophiesa poklopilo s prvim lockdownom te smo ga morali otkazati tijekom njegovog održavanja, tako nam se ove godine poklopilo upravo suprotno kroz preporuku Njemačke da je Istra covid sigurna za turiste te zemlje. U ovome trenutku Istrian Sprig Trophiese možemo i službeno nazvati najavnim eventom turističke predsezone 2021., što, vjerujem ide u korist ne samo Istri, već i cijeloj Hrvatskoj.

Sljedeća na redu je višednevna, utrka po kojoj je cijeli event dobio naziv: 17. po redu Istrian Spring Trophy/ Trofej Istarsko Proljeće koji će se voziti 4 dana u 4 etape, s pojedinačnim kronometrom prvoga dana u Umagu (2 km), od 11. do 14. ožujka 2021 po sljedećim etapama: Umag – Umag, Poreč – Funtana, Vižinada – Motovun s usponom do Oprtlja te Marčana-Umag kao zaključna etapa nakon koje slijedi proglašenje pobjednika Istrian Spring Trophyja, priopćeno je iz organizacije ovih utrka.

Vučić: Napravio sam veliku grešku, molim sve istarske vinare da mi oproste

Porečki obrtnik NIKO BLAŽANOVIĆ o poslovanju u krizi: Ovo je šansa da se okrenemo i pomognemo jedni drugima u poslovnom lancu