in

TAR: „Sportom do zdravlja“ – Terenska nastava petaša u Istarskim toplicama

Foto OŠ Tar-Vabriga

Učenici petih razreda Osnovne škole Tar-Vabriga 8. veljače krenuli su na terensku nastavu u Istarske toplice koju su organizirali njihovi razrednici, Hrvoje Paić i Tiana Orihovac Knezoci. S njima u pratnji bila je učiteljica informatike Jelena Vivoda koja je bila zadužena za disciplinu u jednoj od tri formiranih grupa.

Foto OŠ Tar-Vabriga
Foto OŠ Tar-Vabriga

Terenska nastava organizirana je u sklopu zajedničkog projekta „Sportom do zdravlja“  koja obuhvaća nekoliko aktivnosti koje planiraju ostvariti tijekom godine: Dan atletike, Dan planinarenja i Dan biciklizma.

Foto OŠ Tar-Vabriga
Foto OŠ Tar-Vabriga

Cilj posjeta toplicama je bilo, osim zabave i druženja djece nakon bezbroj kolektivnih i pojedinačnih samoizolacija, predstavljanje i poduka elementarnih tehnika plivanja (kraul, prsna tehnika i leđna tehnika). Učitelj tjelesne i zdravstvene kulture demonstrirao je sve tehnike uz isticanja najčešćih pogrešaka te korekcije istih.

Nakon vježbi uslijedila su natjecanja u pojedinačnoj konkurenciji odvojeno za dječake i djevojčice te u štafetnoj konkurenciji za učenike i učenice zajedno. U pojedinačnoj konkurenciji za kraul tehniku plivanja pobjedu je odnio Erik Labinac iz 5.a, a za prsnu tehniku plivanja učenica Doris Čutura iz 5.b

Učenici su bili nagrađeni malim znakom pažnje i medaljom za prvo mjesto, saznajemo u OŠ Tar-Vabriga.

Foto OŠ Tar-Vabriga
Foto OŠ Tar-Vabriga

Foto Inceptum Sport

Poreč će dobiti novi shopping centar na Facinki sličan rovinjskom

pješački prijelaz pixabay ilustracija

U srijedu u Istri policija provodi akciju u cilju zaštite pješaka