in

TAR: Stela Baljak zlatna na Croatia kupu. Njen jahački klub proglašen najboljim na turniru

Stela Baljak (desno)

U Đurđevcu je u subotu održano 2. kolo Croatia kupa u daljinskom jahanju na kojem je na utakmicama Cen1* 84 km, B 65 km, A 42 km i D 20 km nastupilo preko 50 jahaćih parova iz Hrvatske i Mađaraske. Konjički klub Vinia nastupio je s najvećim brojem jahača i to s čak 9 natjecateljskih parova. Na utakmici CEN1* 84 km nastupile su Eva Jurković i Salina koje su na samom kraju utakmice nakon pređenih 84 km zbog uočenog šepanja isključene. Na utakmici B65 km u kategoriji juniora nastupale su Stela Baljak iz Tara i Princ Ibm Hawi te su osvojili 1. mjesto. Na istoj dužini utakmice, ali u seniorskoj kategoriji nastupili su Sarah Trčak i Aziz te osvojili 3. mjesto.

Na utakmici A42 km u seniorskoj kategoriji nastupili su Ivan Vodogažec u svojstvu mentora i Frula koja se nakon dvije godine “porodiljne pauze” vratila na natjecanja te se plasirali na 11. mjesto.

Prvi puta natjecali su se Anita Mičuda i Jammill te se plasirali na 12. mjesto. Na istoj utakmici ali u kategoriji juniora Nina Vlahović i Midnight Rain plasirale su se na 12. mjesto. Svoj prvi nastup imale su Paula Janda i Melek i savršeno odradile utakmicu uz plasman na 13. mjesto. Ivana Perak i grlo Djogan plasirali su se na 15. mjesto. Tia Mandarić i Gabi odustale su od natjecanja u posljednjem krugu zbog dobrobiti konja.

-U ovom kolu Vinia je osvojila 2.399 bodova te je i ovaj put proglašena najboljim klubom. Zahvaljujemo od srca svim jahačima i preko 20 logističara koji su uspješno “servisirali” ovaj veliki broj jahača, objavio je klub.

Kazališna predstava “Francamente” u Bujama – Hommage Franci Rame na istrovenetskom dijalektu

pixabay kuhinja hotel restoran radnik kuhar

POMAMA za stranima radnicima najveća u Istri: Zašto domaći neće raditi u turizmu? Mijenjaju ih stranci iz 14 država