in

U Poreču održane Sportske igre veterana i dragovoljaca Domovinsko rata – Domaćini i Bujština najbolji

U subotu, 4. lipnja, u Poreču se održalo u organizaciji Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata Podružnice Istarske županije 24. Svesportsko natjecanje dragovoljaca i veterana Domovinskog rata Podružnice Istarske županije. Natjecanja su održana na sportskim terenima Sportsko rekreacijskog centra Veli Jože, Sportske dvorane Žatika, kuglane u Obrtničkom domu i streljane u Rovinju. Pod pokroviteljstvom Istarske županije i Grada Poreča i supokroviteljstvo svih općina Poreštine domaćin takmičenja bio je Ogranak Poreč.

Okupljene u boćarskoj dvorani u ime pokrovitelja i organizatora pozdravili su gradonačelnik Grada Poreča Loris Peršurić, predstavnik Istarske županije Milan Sekušak, predsjednik Ogranka Poreč Miro Sošić u ime domaćina, te predsjednik UDVDR Podružnice Istarske županije brigadir Marijan Mužinić koji je ujedno i otvorio natjecanje.

Zaželjeli su svim takmičarima da ugodno provedu dan u zajedničkom druženju i sportskom nadmetanju.

Delegacija učesnika položila je vijenac na spomen obilježje u Novoj vasi za sve poginule i umrle branitelje iz Domovinskog rata.

Na natjecanju je sudjelovalo šest ogranaka Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata Podružnice Istarske županije: Bujština, Buzet, Labin, Poreč, Pula i Rovinj, a pridružili su im se i predstavnici Kluba 119. brigade iz Pule.

Natjecanje se održano u pet sportskih disciplina; boćanju, kuglanju, streljaštvu, stolnom tenisu,  šahu te igranju briškule i trešete.

Sveukupni pobjednik natjecanja je ekipa domaćina Ogranka Poreč, drugo mjesto pripalo je ekipi Ogranka Bujštine, a treće ekipi Kluba 119. brigade iz Pule.

U boćanju su najbolji bili boćari iz rovinjskog ogranka, drugi su bili boćari domaćina Poreča, a treće mjesto je zauzela ekipa iz ogranka Bujština.

U kuglanju najbolji su bili kuglači Poreča, drugi u bili kuglači Kluba 119. brigade, a treća je ekipa iz Ogranka Bujština. U streljaštvu su najbolji bili članovi Ogranka Bujština, drugo je mjesto pripalo strijelcima iz pulskog ogranka, a treće ekipi Kluba 119. brigade.

Ogranak Bujština imao je i najbolje šahiste, drugo mjesto pripalo je ekipi iz Poreča, a treće Rovinja.  

U stolnom tenisu prvo mjesto osvojili su članovi Poreča, drugo ekipa Pule, a treće predstavnici Ogranka Bujština.

U briškuli i trešetama najbolji je bio par iz Labina, drugo mjesto pripalo je ekipi Poreča, a treće paru iz ogranka Bujština.

Nakon takmičenja i podjele medalja i pehara sudionici su nastavili zajedničko druženje što je i osnovna svrha susreta bivših suboraca, sudionika Domovinskog rata.

.

Boris Šverko

Ilustracija - Verši na šterni u Vižinadi - Foto Tanja Kocijančić

U subotu u Vižinadi VERŠI NA ŠTERNI – Susret čakavskih pjesnika

Završena prva faza gradnje kanalizacije u Stranićima - Foto Grad Poreč

Završena prva faza kanalizacije u Stranićima