in

Uspjeh Istrijana u trapu – Cernogoraz i Ravalico zaključili Europske igre momčadskim zlatom

Foto Grad Novigrad

Posljednjeg natjecateljskog dana na Europskim igrama u Poljskoj, hrvatski strijelci Giovanni Cernogoraz, Francesco Ravalico i Anton Glasnović osvojili su momčadsko zlatno odličje u disciplini trap.

Foto Hrvatski olimpijski odbor
Foto Hrvatski olimpijski odbor

Naš trapaški tercet, u kojem dvije trećine čine strijelci novigradskog SD Gusara, Cernogoraz i Ravalico, odlično je odradio kvalifikacijski dio i bio je najbolji po učinku (218 od mogućih 225 pogodaka), a u pobjedničkom ritmu odrađeno je i finale sa Slovačkom (7-3).

Finalnu seriju Slovaci su otvorili s 13-10 i 2-0, a potom je hrvatski trojac uzvratio istom mjerom (13-10) za poravnanje. I nakon treće serije bilo je izjednačeno (14-14) ili ukupno 3-3. U posljednje dvije serije hrvatski strijelci su bili koncentriraniji i precizniji pa je nakon 13-11 i 12-8 zlatno odličje zasjalo oko vrata hrvatskog terceta.

Uz srebrne Slovake, na pobjedničkom postolju bili su i brončani Portugalci, nakon pobjede nad Talijanima (6-0). 

Zlatno odličje strijelaca Glasnovića, Ravalica i Cernogorza ukupno je peto zlato za Hrvatsku na Europskim igrama u Krakovu, Malopoljskoj regiji i Šleziji u dosada rekordnoj kolekciji od 13 medalja.

Giovannija i Francesca po povratku u Hrvatsku, u Novigrad, dočekali su kolege iz Gusara, prijatelji i rodbina, a čestitke im je tom prigodom uputio i novigradski gradonačelnik Anteo Milos, saznajemo u Gradu Novigradu.

Foto Andi Bančić

POREČ: Izložba polaznica likovne radionice uoči 63. Annala pod vodstvom Marine Dželalije Jakominić

Žminjska štuorija - Foto Tanja Kocijančić

OTRKIJTE ISTRU: U srijedu 5.7. prva Žminjska štuorija vodi vas kroz znamenitosti i gušte